Útmutató férfiaknak a női lélek megértéséhez – 3 könyv a nőkről

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A harmonikus, boldog, strapabíró párkapcsolathoz elengedhetetlen a másikra való odafigyelés, a törődés, a megértés. A férfiak és a nők örökké fürkészik a másik megfejtéséhez vezető utat. A pszichológusok és párterapeuták azt állítják, hogy nagyon sok múlik a férfiakon. Ha ráhangolódnak a női lélekre, megpróbálják megérteni a női gondolkodást, reakciókat, sokkal boldogabbak, elégedettebbek lehetnek a párkapcsolatban, ahogy a párjuk is. Olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyekben a női lélek működése, a női vágyak, a nemek közti különbözőségek kerülnek a fókuszba.

Nőkalauz férfiaknak

Amikor megmutogattam pár barátomnak ezt a nagyon jól összerakott, humoros könyvet, sok pasi nézett bele érdeklődve, és lelkesen fürkészte a fejezetcímeket. Nőként is ittam minden szavát, nem győztem aláhúzogatni a nagy igazságokat benne. John Gottman és felesége, dr. Julie Schwartz Gottman párkapcsolati szakértők, pszichológusok, akik elképesztően sok tapasztalattal rendelkeznek. Állítják, hogy a boldog párkapcsolat hosszabb, kiegyensúlyozottabb életet ígér. A válások nagy része a szerzők szerint a rossz kommunikáció és a félrekódolt jelzések, a meg nem beszélt hiányérzetekből fakadó problémák miatt következik be.

Útmutató férfiaknak a női lélek megértéséhez – 3 könyv a nőkrőlKönyvükben a férfiakat szólítják meg, azokat a pasikat, akik kapcsolatra, tartós szerelemre vágynak, akik képesek energiát fektetni abba, hogy megértsék a női lelket, a női test működését.

Nagyon érzékletesen és részletesen taglalják azt, hogy a nők általában arra panaszkodnak, hogy a párjuk nem érti meg őket, nem tudnak rá számítani, a férfiak pedig arra, hogy unják a konfliktusokat és több szexre lenne szükségük.

Persze számos más érzelmi szükséglet is nagyon fontos, a könyv rengeteg tényezőt körbejár.

Karikatúrákkal, vicces illusztrációkkal teli szerethető kötet, olyan, amit az olvasó – legyen akár férfi, akár nő – biztos többször áttanulmányoz.

 

Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak? Miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők?

Útmutató férfiaknak a női lélek megértéséhez – 3 könyv a nőkrőlAllan és Barbara Pease jó kis páros, világhírű párkapcsolati szakértők, akik rengeteg bestsellert írtak már. Ebben a könyvükben a leghétköznapibb jelenségeken és szituációkon keresztül mutatják be a férfiak és nők eltérő gondolkodásmódját, viselkedését, ami szerintük valahol mélyen, az ősi viselkedések mintáját követi.

Ha pasik veszik a kezükbe ezt a könyvet, azért is fog nagyon tetszeni nekik, mert rövid blokkokban, izgalmas fejezetcímekkel keltik fel az érdeklődést. Rengeteg kedvencem van, párat említenék: A nő mint radar. Miért képtelen kezelni a férfi a nő érzelmi kitöréseit? Ha a férfi mikró, a nő villanysütő. Amit szívesen hallanak a nők. Hogyan figyel a nő?

A legizgalmasabb fejezetek egyike a Testünk boszorkánykonyhája. A szerelem, a nemi vágy vegykonyháját ugyanis több szemszögből is érdemes tanulmányozni.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!