Minden idők 8 legjobb szuperhősös filmje

Szőke Angéla
Írta: ,
Minden idők 8 legjobb szuperhősös filmje

A szuperhősökről szóló filmek igazi adrenalin-hullámvasutak, ahol a jó és a rossz harcol és a végén az igazság győzedelmeskedik. Az elmúlt húsz évben nem lehetett okunk panaszra, hiszen Hollywood ontja magából a Marvel és DC univerzumban játszódó filmeket, a közönség pedig falja őket. Hogy ezek közül melyik volt a legjobb, merőben szubjektív, de abban mindenki egyetért, hogy az alábbi nyolc alkotás kiemelkedő volt ebben a műfajban.

A Pókember 2002-ben jött ki és az eredeti trailerben még az szerepelt, hogy a címszereplő a New York-i epikus végső csata alatt egy hatalmas hálót sző az Ikertornyok közé.

Mire kijött a film, digitálisan eltüntették a Világkereskedelmi központ addigra leomlott két épületét, azonban a film így is méltó és hősies emléket állított a városnak.

A szuperhős-filmek legemlékezetesebb csókja is itt csattant el, mikor Kirsten Dunst érzékien lehúzta Toby Maguire maszkját, amint az fejjel lefelé lógott az esőben.

Az X-men húsz éve készült és már akkor sztárparádét és folytatásokat vonultatott fel, mikor még nem készültek futószalagon az ilyen filmek.

Azért kedvencünk, mert a főgonosz, Magneto motivációja érthető, mivel ő is a mutánsokat védi, meg persze azért, mert világsztárt csinált a zseniális Hugh Jackmanből, akinél tökéletesebben senki nem alakíthatta volna Wolverine-t.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv