Minden idők 5 legijesztőbb filmje: te hányat mertél megnézni?

Kovács Andrea
Írta: ,
Minden idők 5 legijesztőbb filmje: te hányat mertél megnézni?

Kép forrása: unsplash

Az elmúlt években ismét kaptunk néhány jó horrorfilmet, de a műfaj rajongói tudják, hogy az elmúlt néhány évtizedben is születtek igazi klasszikusok, amelyek soha nem lesznek kevésbé rémisztőek. A The Guardian listája szerint ez minden idők 5 legrémisztőbb horrorja, amiknél azóta sem készült borzongatóbb.

Rosemary gyermeke (Rosemary’s Baby) Kép forrása: Paramount Pictures

Roman Polanski 1968-ban rendezte a filmet, ami azóta sem hagy nyugodni senkit, aki látta.

Az új otthonba költöző fiatal pár élete látszólag tökéletesen harmonikus, de az ifjú feleség különös terhessége okán egyre paranoiásabb lesz, egyre inkább félti születendő gyermeke épségét és attól tart, a furcsa szomszédok talán sokkal többek, mint furcsák…

Hogy Mia Farrow kezdi elveszíteni az eszét, vagy még rosszabb: a félelmeinek valós alapjai vannak, azt nagyon sokáig maga a néző sem tudja eldönteni, ezért lesz annyira hátborzongató ez a film, hogy beleillik minden idők legrémisztőbb horrorjainak sorába.

Az éjszaka halottjai (Dead of Night)

Az 1945-ös klasszikust akár egyszerű, hirtelen váltásokkal riogató jump-scare-nek is tekinthetnénk, de ennél azért több van benne.

Az öt kísértet-történet gyűjteménye egyszerre zavarba ejtő és bizarr sztorik egymásutánja, melyek közül a legemlékezetesebb talán az Alberto Cavalcanti által rendezett: ebben egy őrült hasbeszélőt kezd kísérteni a saját bábja, márpedig, ha engem kérdez valaki, a hasbeszélők még önmagukban, élő babák nélkül és józan ésszel is elég ijesztőek tudnak lenni.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)