Minden idők 5+1 legjobb nyaralós filmje

Írta: ,

A nyaralós filmeknek mikor máskor lenne szezonja, mint éppen nyáron? Akár mész az idén utazni, akár nem, egy-egy ilyen mozi belefér az unalmasabb nyárestékre. Összegyűjtöttünk neked néhányat a vakációs filmek palettájáról, amit érdemes lehet megnézned.

Kellékfeleség, 2011. Kép forrása: thefancarpet.com

1/6 Kellékfeleség, 2011.

Ha szereted az Adam Sandler filmeket, akkor a Kellékfeleséget nem hagyhatod ki a nyáron. A film története szerint Adam Sandler egy olyan orvost alakít, aki egy jegygyűrűvel szokott trükközni a nőknél, hogy azok ne akarjanak vele komolyabb kapcsolatot, csupán egy közös éjszakát.

Ám egy este megismerkedik egy tanárnővel, aki felkelti az érdeklődését, ezért leveszi a gyűrűt, amit a nő másnap reggel megtalál, és kérdőre vonja érte.

Hogy kivágja magát, főhősünk azt hazudja, hogy éppen válófélben van. A hazugságot még több hazugság követi, így orvosunk, újdonsült barátnője, a legjobb barátja és – az exfeleségnek hazudott – asszisztensnője a két gyerekével mind Hawaiin köt ki, ahol nemvárt módon alakul a románc.

Ha szeretnél egy igazán jót nevetni, mi ezt a filmet ajánljuk neked.

Görögbe fogadva, 2009. Kép forrása: pinterest.com

2/6 Görögbe fogadva, 2009.

Ha a Bazi nagy görög lagzi rajongója vagy, biztosan tetszeni fog neked a Görögbe fogadva című vígjáték is, melynek szintén Nia Vardalos a főszereplője.

A történetben egy idegenvezetőt alakít, aki egy busznyi turistával ősei földjére, Görögországba utazik.

Az utazáson sajnos azt tapasztalja, hogy az antik romok és a görög kultúra nem igazán érdekli a csoportját, amin nagyon felbosszantja magát.

Ezután azt a tanácsot kapja, hogy próbálja meg inkább ő is élvezni a vakációt, és mivel így tesz, lassan a szerelem is rátalál.

Ha szereted a mediterrán országokat, és egy kedves, romantikus vígjátékot néznél, akkor ez lesz a neked való!

Indián nyár, 1993. Kép forrása: imdb.com

3/6 Indián nyár, 1993.

Az Indián nyár a megszokottól egy kicsit eltérő táborozós-vakációs film, hiszen nem gyerekek nyaralnak benne, hanem felnőttek.

Egy vízparti tábor vezetője ugyanis úgy dönt, hogy 20 év után visszahív néhány volt táborozót egy nyaralásra.

A táborozók hamar nosztalgikus hangulatba kerülnek, és fény derül az addig titkolt gyerekkori érzésekre, és hogy hogyan is viszonyultak akkoriban egymáshoz.

Ha egy komolyabb nyaralós darabot néznél, akkor ez a film lesz a jó választás az esti mozizáshoz.

Kavarás, 2014.

4/6 Kavarás, 2014.

Az 50 első randi után állt ismét össze Adam Sandler és Drew Barrymore egy szórakoztató családi vígjátékra.

Nem véletlen, hogy ennyit vártak, hiszen ahhoz, hogy a gyereknevelés kérdéseit is feszegető mozit készítsenek, mindketten megvárták, hogy szülők legyenek.

A filmben mindketten többgyerekes egyedülálló szülőket alakítanak, akik egy rémes vakrandi után véletlenül ugyanabban a hotelszobában kényszerülnek megszállni a családi vakáción, Afrikában.

Ugyan kezdetben egymás idegeire mennek, ám ahogy kezdik megismerni egymást, és a másik korábbi házasságának történetét, úgy tűnik, mégis lehet valami a románcukból.

Csajok Monte Carlóban, 2011. Kép forrása: pinterest.com

5/6 Csajok Monte Carlóban, 2011.

Ha még mindig szívesen nézel meg egy-egy tinifilmet, akkor a vakációs mozik közül érdemes egy esélyt adnod a Csajok Monte Carlóban című történetnek.

A történetben egy kisvárosi amerikai lány az egyetem előtti utolsó nyáron Párizst szeretné felfedezni spórolt pénzéből, ám a csodásnak ígérkező vakációt beárnyékolja a rémes szállás, az ingerült idegenvezető és a turistabusz, amely két utastársával – legjobb barátnőjével és mostohanővérével – együtt otthagyta őket az Eiffel-toronynál.

A lányokat egy nagy eső elől az első szállodába menekülnek, ami a közelben van, ahol főhősünket összekeverik egy angol celebritással, akinek így elnyerik lakosztályát és a repülőjegyeit is Monte Carlóba.

A film egyik érdekessége, hogy egy részét Budapesten forgatták, ezért még akár ismerős helyeket is felfedezhetsz benne, ha megnézed.

Adventureland – Kalandpark, 2009. Kép forrása: glamour.es

6/6 Adventureland – Kalandpark, 2009.

A Kalandpark nem egészen a nyaralásról szól, sokkal inkább arról, ami előtte van, azaz a nyári munkáról, amellyel össze lehet spórolni a pénzt az útra.

Az 1987-ben játszódó történet főhőse, James ugyanis egy hátizsákos európai túrára készül, ám szülei a korábbi ígérettel ellentétben ezt mégsem hajlandóak finanszírozni.

A fiú ezért nyári munkát vállal egy vidámparkban, ahol az ott dolgozók mind elég érdekes figurák.

A nyár így egy kész katasztrófának tűnik James számára, ám hamarosan ráébred, hogy talán ez a lehető legjobb vakáció, amiben valaha is része volt.