Mi lesz a Trónok harca vége? Erre tippelnek a rajongók - 3 elmélet

Zabolai Margit
Írta: ,

Befejező részéhez készül a Trónok harca hetedik évada, és talán még soha nem volt, hogy egy sorozat ennyieket lázban tartott volna. A nagy várakozásban mi is összeszedtük a legnépszerűbb teóriákat arról, amiről mindenki beszél: vajon mi lesz a Tűz és Jég dalának vége?

Mielőtt tovább olvasnál, figyelmeztetnünk kell, hogy bár semmi sincs kőbe vésve, és minden csak elmélet, ha azok táborát erősíted, akik semmit, de tényleg semmit nem akarnak tudni a lehetséges kimenetelről, akkor ne olvass tovább. Illetve, ha le vagy maradva a cselekményekkel, akkor szintén érdemes előbb behoznod az elszalasztott részeket, mert ahogy mondani szokás: ez a cikk sötét, és tele van spoilerekkel!

Most pedig, hogy mindezt megbeszéltük, nézzük: milyen fordulatokat remélnek a sorozat rajongói!

Jaime lesz Cersei végzete

Egy korábbi jóslat szerint, amit Cersei kislány korában kapott, egy napon egy Valonqar keze által fog meghalni, ami a valyrianiak nyelvén fiatalabb testvért jelent.

Viszályaik nyomán Cersei persze természetesen Tyrionra gondolhat, de ne feledjük el, hogy ahogyan az a könyvből és a filmből is egyértelműen kiderül, Jaime éppen Cersei után született, vagyis hiába ikrek, technikailag Jaime egy fiatalabb testvér.

Azt is tudjuk, hogy Jaime korábban is fordult már egy őrült király ellen a királyság védelme érdekében, és Cersei legutóbbi cselekedetei sokban hasonlítottak az Őrült Király kegyetlenségeire. Azt is tudjuk, hogy Jaime még mindig közel áll Tyrionhoz, és kedveli Brienne-t is, és általában véve sokkal hajlamosabb az emberséges viselkedésre, mint a nővére.

De vajon elég lesz ez mindahhoz, hogy szembeforduljon élete szerelmével, aki ráadásul – állítása szerint – ismét a gyermeküket hordja a szíve alatt? Meglátjuk, mindenesetre ez egy olyan hajmeresztő fordulat lenne, ami nem áll távol a Trónok harca világától.

A herceg, akit ígértek

Egy másik legenda szerint eljön majd a herceg, akit ígértek, Azor Ahai, aki a hét királyság ura lesz, de előtte füstből és sóból kell újjászületnie, és kardot szúrnia annak a szívébe, akit szeret – utána viszont megvédi a világot a Másoktól.

Bár a filmben a legenda kevésbé tűnik fontosnak, a könyvben többször is visszatér, és lényegesen hangsúlyosabb, ezért sok rajongó számít rá, hogy Azor Ahai végül a sorozatban is feltűnik – pontosabban, már feltűnt, csak éppen nem tudjuk, hogy ő az.

Vannak, akik azt mondják, hogy Jaime Lannister lesz az, akinek meg kell ölnie a nővérét, hogy megmentse a világot, de természetesen sokan gyanakszanak Danaerys Targaryen-re, Jon Snow-ra, sőt olyanok is vannak, akik szerint Gendry vagy Jorah Mormont illik leginkább a képbe.