Megőrjít a csaj - Ezért érdemes lesz beülnöd a moziba

Zabolai Margit
Írta: ,

Rengeteg hollywoodi sztárnak van tündérmeséje arról, hogyan változott egy sorsfordító találkozás vagy meghallgatás után pincérből, csaposból vagy éppen kutyasétáltatóból filmcsillaggá. De valószínűleg a legőrültebb sztorija mind közül a Megőrjít a csaj főszereplőjének, Isabella Pattersonnak van.

Peter Bogdanovich vígjátékában egy fiatal hollywoodi színésznő meséli el képtelen, csavaros, és egyre inkább hihetetlen sztoriját arról, hogyan is valósította meg az álmait. A szokásos amerikai tündérmese helyett a mozizók azonban ez alkalommal egy kifacsart, feje tetejére állított szatírát kapnak, ahol bizony nem félnek nevén nevezni a dolgokat! Sőt, ha úgy döntesz, megnézed a filmet, még a sztárvilág legsikamlósabb titkaiból is ízelítőt kaphatsz!

A történet szerint Isabella (Imogen Poots) - nos, mondjuk úgy - escort lányként dolgozik, és ettől nem egészen függetlenül gabalyodik össze a befolyásos, de házas rendezővel, akit Owen Wilson alakít. Zsarolás, botrányok, megannyi kínos szituáció, jó időben kiosztott pofonok és spirálba csavarodó cselekményszál során jutunk el odáig, hogy Isabellaból valóban filmcsillag legyen - vagy, legalábbis valami olyasmi. Az első szerepe minden esetre testhez álló lesz!

A sztoriban feltűnik még egy kissé karót nyelt, de belevaló terapeuta, de az őrült események láncolata hatással lesz a rendező feleségére és egy alamuszi drámaíróra is. De vajon hogy kerülnek ők a képbe? És eljön-e a herceg fehér lovon? Vagy ha nem, legalább állja majd a számlát valaki? 

A film előzetese alapján durrognak majd a vígjáték klisék, de remélhetőleg ezért a szuper színészi gárda - Jennifer Aniston, Kathryn Hahn, Will Forte, Rhys Ifans - kárpótol majd. Azt pedig el kell ismerni, hogy a történet sem tűnik egysíkúnak. Mi csak kapkodtuk a fejünket, és próbáltuk kitalálni, hogy ki kivel, mi célból és miért van, és vajon mi lehet a sűrűn csattanó pofonok mögött. Reméljük, ezt a lendületet maga a film is végig megőrzi majd. Nézd meg az előzetest!