5 megható film, ha többet szeretnél tudni a mentális betegségekről

Serestyén Sára
Írta: ,
5 megható film, ha többet szeretnél tudni a mentális betegségekről

Kép forrása: Sony Pictures Television

Az elme zavarai sokfélék; lehetnek nagyon látványosak, de akár olyanok is, amit külső szemlélő alig vesz észre – éppen csak azt az embert őrli fel, aki szenved tőle. A filmkészítők gyakran használják ki ezt a sokféleséget, amit nem csak képi effektusokkal, de dramaturgia segítségével is fantasztikusan tudnak érzékeltetni. Mi most öt olyan különleges filmet gyűjtöttünk össze neked, amivel jobban megértheted ezeket a betegségeket.

Megmaradt Alice-nek Kép forrása: movies.film-cine.com

Alice egy neves nyelvprofesszor, akinek csodálatos élete van – nagy ház, szerető férj és három fantasztikus gyerek veszi körül.

Egyik napról a másikra azonban furcsa tüneteket tapasztal magán: eleinte csak egy-egy szó nem jut hirtelen az eszébe, aztán egyik nap eltéved futás közben...

Az orvosa ezt követően korai Alzheimer-kórt diagnosztizál nála, és bár Alice a munkáját nem tudja folytatni, mégis új kapuk nyílnak meg előtte és a családja előtt is, ahogy megpróbálják együtt feldolgozni a betegségét.

Benny és Joon Kép forrása: videojor.blogspot.hu

Joon igazi művész, csinos, fiatal – és az orvosa szerint a zárt osztályon lenne a helye kóros kiegyensúlyozatlansága miatt. Ő és bátyja a szüleik halála óta együtt élnek, és szinte ki sem mozdulnak otthonról.

Egyik nap azonban egy vesztes kártyajáték büntetéseként „megörökölnek” egy különös figurát, Samet, aki felforgatja az életüket...

A film sokkal inkább a romantikára épít, mint az elme zavarainak bemutatására, de pont ezért izgalmas – hiszen attól még, hogy valaki mentális problémákkal küzd, még nem kell megfosztania magát a szerelem felemelő érzésétől.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!