5 mai magyar író, akit nagyon megéri olvasni

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 mai magyar író, akit nagyon megéri olvasni

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Ha éppen kifogytál az olvasnivalókból, vagy csak keresel egy különlegesebb könyvet, akkor ne csak a nemzetközi írok között nézelődj szét. Érdemes ugyanis egy próbát tenned a kortárs magyar írókkal is, hiszen jobbnál jobb köteteik jelennek meg mostanában. Hogy könnyebb legyen a választás, hoztunk neked néhányat közülük, akiket mi kedvelünk.

Gerlóczy Márton Kép forrása: libri.hu

Újságíró, publicista és író Gerlóczy Márton, akinek írásait kedvelni fogod, ha szereted az ironikus hangvételt, illetve ha egy kissé provokatív stílusú egy mű.

Első kötete talán az egyik legismertebb, az Igazolt hiányzás, amely egy kamaszfiú történetét dolgozza fel, aki iskoláról iskolára vándorol. A regény a mai napig nagyon népszerű, ezért megéri tenned vele egy próbát.

Ismert könyve emellett a Check-in, amelyben külföldi kalandjairól olvashatunk. Ha az önismereti utazós könyveket szívleled, akkor ezt javasoljuk neked tőle.

A Csemegepultos naplója című művéből színdarab is készült 2014-ben, így színházrajongóként a darab és a könyv is kötelező!

Ugron Zsolna Kép forrása: libri.libricsoport.hu

Az erdélyi magyar írónő regényei közül több is a sikerlisták élén szerepelt, és azóta is töretlen a népszerűségük.

Ugron Zsolna könyvei női főszereplős regények, egy csipet romantikával, egy kevés történelemmel, és természetesen rengeteg érdekességgel!

Első könyve az Úrilányok Erdélyben, amely a modern korban játszódik. Főhősnője irigylésre méltó életet élő, pesti hölgy, aki öröksége miatt jut el az erdélyi vidékre.

A történelmi regények kedvelőinek ajánljuk az írónő trilógiáját, az Erdélyi menyegzőt, A nádor asszonyait és a Hollóasszonyt is.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?