Mi lett Esmeraldaval? Szappanoperák főszereplői ma

Kovács Andrea
Írta: ,
Mi lett Esmeraldaval? Szappanoperák főszereplői ma

A nyolcvanas évek közepén kezdődött Magyarországon az a szappanopera-láz, amely még az ezredforduló után is nézők ezreit ültetett a képernyők elé nap mint nap. Ki ne emlékezne a Homok titkaira, Esmeraldára, a Vad Angyalra vagy a szerencsétlen sorsú Isaurára? Mi történt velük azóta? A következő oldalakon kiderül…

Paula és Paulina: a szépségkirálynőből lett mexikói sorozatsztár

A bitorlónő, ahogy az eredeti fordítás szólna a Paula és Paulina, a kilencvenes évek végén hozta meg a valódi hírnevet Gabriela Spanic számára a mexikói szappanopera iparban. A Paula és Paulina az egymástól elszakított ikerpár történetét mutatja be.

Amikor a két nő véletlenül találkozik, a gazdag és önző Paula arra kényszeríti hasonmását, hogy vegye át helyét és szerepét a Bracho családban, hogy addig ő vidáman élhesse életét.

A Paula és Paulina nemcsak 1998 legjobb sorozata, hanem minden idők legnézettebb telenovellája lett Mexikóban, amit a mai napig egyetlen sorozatnak sem sikerült felülmúlnia. A venezuelai születésű Gabriela Spanicnak a való életben is van egy Daniela nevű ikertestvére.

Az apai ágon horvát származású színésznő mindig is a színpadra vágyott, 1992-ben a Miss Venezuela szépségversenyen elnyerte a Miss Body címet (platinaszőke hajjal), akkor indult be modell karrierje, eközben pszichológiát és drámát hallgatott a caracasi egyetemen.

Karrierje gyorsan ívelt felfelé, 24 évesen kötött házasságot a nála tíz évvel idősebb Miguel del Leon színésszel, menyegzőjüket több millióan követték figyelemmel, ugyanis a televízió is közvetítette. Harminchárom éves korában, 2008-ban Miamiban született meg kisfia, Gabriel de Jesús. Törékeny, vékony testalkata és jellegzetesen rekedtes, mély hangja kölcsönöz egyfajta extra egyediséget személyiségének.

 

A Rosalinda és a Marimar sztárja: Thalía, aki akarata ellenére lett világhírű

A Rosalinda azon mexikói sorozatok egyike, amely saját hazájában meglepően népszerűtlen volt, de a világ többi részén nézettségi rekordokat döntögetett. Így volt ez nálunk is az ezredforduló idején.

Délutánonként nők ezrei várták, hogy folytatódjon a cserfes lány és Fernando José románca. Rosalindát (majd később Marimart is) a nemes egyszerűséggel csak Thalíának (eredeti nevén: Ariadna Thalía Sodi Miranda) nevezett színésznő alakította.

Tévés szereplései mellett latinpop énekesnőként vált népszerűvé, több mint 40 millió albumot adott el világszerte. A Google 2009-es statisztikái szerint ő volt az egyik legkeresettebb latin művész az interneten. Egyúttal Thalía az első mexikói énekesnő, aki csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

2003-ban döntött úgy, hogy ideje betörni az Egyesült Államok pop piacára, angol nyelvű lemeze hatalmas siker volt, de sokáig ő sem tudott megmaradni az erős amerikai zenei élvonalban. A keleti kultúráért rajongó 46 éves sztárnak egy tízéves kislánya és egy hatéves kisfia van.

Édesanyját akkor veszítette el, amikor a nyolcadik hónapban volt a második gyermekével, akkoriban nyilatkozta azt, élete legnehezebb periódusában van. Saját bevallása szerint sosem akart híres lenni, mindig csak énekelni szeretett volna.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!