Leonardo Dicaprio legjobb filmjei, amiket egytől-egyig látni kell

Írta: ,

Ha Leonardo Dicapriora gondolunk, a legtöbbünknek a Titanic jut eszébe, vagy, hogy milyen nehezen jött össze neki az Oscar. Pedig a tehetsége határtalan. És ezt a következő filmjei is bizonyítják. Ha eddig leragadtál a Wall Street farkasánál, akkor ajánljuk figyelmedre ezeket a remek képkockákat is.

Kapj el, ha tudsz Kép forrása: filmtornado.cc

1/6 Kapj el, ha tudsz

Ha nem lenne elég Neked Leo játéka, akkor megnyugtatlak, Tom Hanks is főszerepet kapott. Érdekesség ebben a filmben, hogy igaz történetet alapul a sztori.

Frank, akit Leonardo játszik a szélhámosság nagymestere. Csekkeket hamisít és előadja, hogy orvosként, ügyvédként, de még pilótaként is megállja a helyét.

Carl (Tom Hanks) az FBI ügynök, pedig legfontosabb feladatának tartja, hogy elkapja végre. De Frank egy lépéssel mindig előtte jár.

Véres gyémánt Kép forrása: media.photobucket.com

2/6 Véres gyémánt

Lehet, hogy ezek után nem fogsz többé gyémántgyűrűre vágyni és ugyanolyan fényesen fog ragyogni számodra a bizsu is. A film azért is hat olyan mélyen az emberre, mert sajnos még mindig nagyon aktuális témákat feszeget.

Két ember sorsa összefonódik egy drágakőnek köszönhetően. Serra Leonéban polgárháború zajlott, Solomont pedig elválasztják a családjától. Arra kényszerítik, hogy gyémántmezőn dolgozzon, ám egy nap értékes kincset talál.

Gondosan elrejti, hiszen tudja, ezzel megmenthetné feleségét, lányait és gyermekkatonának kényszerített fiát is. A gyémántról azonban tudomást szerez Archer is, aki ezáltal végre elhagyhatná a véres Afrikát.

Eredet Kép forrása: imdb.com

3/6 Eredet

2010-es film. Dicaprio egy bűnöző (Dom Cobb) szerepébe bújik. Mások álmait szerzi meg, méghozzá úgy, hogy belopózik az elméjükbe.

Amikor az áldozat az álomfázisba jut, akkor támad. Hozzáfér a legtitkosabb gondolataikhoz és információkhoz is.

Egy nap azonban életveszélyes ajánlattal keresik fel, de nem tud ennek a kérésnek nemet mondani. Egy haldokló milliárdos agyában kell elültetnie egy gondolatot.

Viharsziget Kép forrása: filmtekercs.hu

4/6 Viharsziget

A film Dennis Lehane regényének adaptációja. Egy kis szigeten elzártan tartják fogva egy elmegyógyintézetben az Egyesült Államok legveszélyesebb elmebetegeit.

Egy nyomozás miatt ide kell elutazni Teddy Daniels rendőrbírónak is, de idő közben kiderül saját démonaival is meg kell harcolnia.

Hogy mi lesz a film vége, azt maga az alkotó is nyitottan hagyja, és a nézőre bízza a történet lezárását.

Part Kép forrása: nicky-gyurci.hu

5/6 Part

Richard Thaiföldre utazik. Izgalomra és kalandra vágyik, és ez hamar össze is jön neki.

Megismerkedik két franciával és egy idősebb emberrel, aki már rengeteg helyen járt a világban. Ez a férfi egy sziget hihetetlen sztorijáról mesél.

Richard nem tud ellenállni ennek a kalandnak és a felkutatja ezt az eldugott helyett. Mikor elérik céljukat, egy kis közösségben találják magukat.

A tégla Kép forrása: filmek.s9.hu

6/6 A tégla

Matt Damon és Jack Nicolson is főszerepet kapott ebben a 2006-os bűnügyi filmen. A forgatókönyv egyébként, a Szigorúan piszkos ügyek című filmen alapszik.

2007-ben négy Oscar-díjat is bezsebelhetett ez az alkotás. Leo egy fiatal rendőrt alakít, aki beépül egy maffiavezér szervezetébe.

Ám, miközben ő azon dolgozik, hogy elnyerje a bizalmat egy másik rendőr is beépül. Lassan kiderül, hogy a maffia túl jól van informálva a rendőrség dolgairól. Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrök között is kell lennie egy téglának.