4 lélekfrissítő könyv az újrakezdéssel kapcsolatosan - ha új irányt vesz az életed

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Hányszor előfordul, hogy padlóra kerülünk, lemerülünk, vagy úgy érezzük, hogy a csalódások leterítenek? Ha valami kibicsaklott, hajlamosak vagyunk elkeseredni, befordulni. Ilyenkor keressük a kapaszkodót, ami gyakran egy ütős gondolat vagy egy új látásmód, ami továbbvisz az úton. Most olyan könnyen olvasható, lélekfrissítő könyveket mutatunk nektek, amik tele vannak biztató gondolatokkal és életigenléssel. Szerelmi bánatra, munkahelyi csalódásokra és önértékelési gondokra is remek gyógyír lehet bármelyik.

A titokzatos én Kép forrása: hvgkonyvek.hu

Brian R.Little a személyiségmodellek, személyiségvonások lelkes kutatója. Jó humorú, szarkasztikus pszichológus, aki a legbelsőbb énünkben kutakodik. Szerinte a döntéseink és céljaink, a kudarchoz való hozzáállásunk a személyiségjegyeinken múlik ugyan, de ha megértjük, mi hogyan, miért zajlik bennünk, közelebb jutunk egy boldogabb élethez.

Brian úgy véli, hogy háromféle természetünk van, ezeket kell ügyesen beazonosítani, megismerni. Van biogenetikus, szociogenetikus és idiogenetikus énünk. Izgalmasan hangzik, ugye? A könyvből kiderül, hogy ezek mik, és miként függnek össze a jóllétünkkel.

A titokzatos én – Hogyan alakítja életünket a személyiségünk, HVG Kiadó

Veszteségből nyereség, vereségből győzelem Kép forrása: nyitottakademia.hu

Sokszor tudjuk, hogy nem kéne, de mégis dédelgetjük a keserűséget, sajnáljuk és sajnáltatjuk magunkat. A Veszteségből nyereség, vereségből győzelem című könyv a lelki megküzdés stációt, módszereit mutatja be a négy szerző szemszögéből.

Bagdy Emőke, Szendi Gábor, Böjte Csaba, Almási Kitti különféle életfelfogások, hitrendszerek alapján keresi az utat a negatív élmények hasznos tapasztalatokká alakításához. A picike, táskából könnyen előkapható kötet a megküzdéshez, a szenvedés megélésének módjaihoz nyújt lélekmentő tanácsokat. A szerzők szerint szükség van időre, nem szabad kihagyni a fájdalom feldolgozásának egyetlen szakaszát sem, a felgyorsított tempóval csak elnyomjuk azt, aminek mindenképp ki kell jönnie.

Veszteségből nyereség, vereségből győzelem - Kulcslyuk Kiadó

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató