Az 5 legkedvesebb anya-lánya film, amit minden nőnek látnia kell

Balogh Orsi
Írta: ,
Az 5 legkedvesebb anya-lánya film, amit minden nőnek látnia kell

Kép forrása: Elly Fairytale/pexels.com

Együtt sírnak, nevetnek, veszekednek, ölelkeznek. Lehet, hogy néha viharosak az anya-lánya kapcsolatok, de semmihez sem hasonlítható kötelékek. Vannak bonyolult státuszú anya-lánya kapcsolatok és olyanok, ahol maximális szeretet uralkodik. A következő öt anya-lánya film a humor és mély monológok segítségével akár még közelebb is hozhat benneteket egymáshoz.

A 2003-as vígjáték főszereplői Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan. Annyira jól játsszák a szerepüket, hogy az ember szinte újra végigéli a tini korszak feszültségekkel teli időszakát.

Dr. Tess anya és pszichológus, akinek van egy tinédzser lánya. Egy kínai szerencsesütinek köszönhetően egy reggel arra ébrednek, hogy testet cseréltek.

Két lesokkolódás és kiabálás között kezdetét veszi a káosz.

Természetesen azon kívül, hogy jót mulatunk, roppant tanulságos a film. Néha érdemes belegondolni magunkat a másik fél helyébe és elképzelni mit érezhet, min mehet keresztül, mert csak így érthetjük őt meg igazán.

Az eredeti 1994-ben készült, és idén került a mozikba a legújabb remake Emma Watsonnal és Saoirse Ronannal.

Négy amerikai lánytestvér körülményes mindennapjaiba nyerünk bepillantást az 1862-es polgárháború idején.

Az édesanya egyedül neveli lányait. A legkisebb írónői babérokra pályázik, egy másik festő szeretne lenni, míg a harmadik titokban színésznői karrierre vágyik, de abban az időben a nők ilyen jellegű álmai nemigen valósulhattak meg. Nem úgy, mint azoké, akik házasságra és családra vágytak. Ez a léleksimogató családi film rámutat arra, hogyan kezeli az édesanya a különböző lányait, miként támogathatja őket és hogy a testvérek is miként lehetnek egymás segítségére.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba