Az 5 legjobb New York-ban játszódó film

Marcali Nóra
Írta: ,
Az 5 legjobb New York-ban játszódó film

Kép forrása: unsplash

A Nagy Alma, a város, ami sosem alszik, Amerika olvasztótégelye. Megannyi jelzővel szokás illetni New Yorkot, amelyet az utóbbi napok híreiben különösen fájdalmas üresen látni, hiszen a mindig nyüzsgő metropolisz lakói is karanténban próbálják átvészelni a nehéz időszakot. Addig is, míg a világ visszarázódik a rendes kerékvágásba, idézzük fel néhány szuper filmmel, hogy milyen is, amikor New York elemében van. Figyelem, szubjektív lista következik!

Tom Hanks és Meg Ryan egy időben nyerő párosnak számított a romantikus filmekben, ezek közül is nagy kedvenc a Szerelem hálójában, amelyben a két főhős az életben egymás riválisa, online viszont – anélkül, hogy sejtenék – egymással csetelgetnek és esnek látatlanul szerelembe.

A kedves történet nemcsak New York-, hanem könyvrajongóknak is kötelező, hiszen Kathleen és Joe mindketten a könyvbizniszben utaznak, így ismerkednek meg egymással.

A film egyben egy igazi szerelmes levél is New Yorkhoz, hiszen mindkettejük lelkesedik a városért, amelyben él és ahol bármi megtörténhet.

Ismét egy gyöngyszem a kilencvenes évekből, amikor még igazán jó akciófilmek készültek, olyanok, amelyekből ma is idézünk baráti összejöveteleken, amelyeknek a jelenetei örökre az emlékezetünkbe vésődnek.

Ilyen a Die Hard-sorozat is, amelynek harmadik részében John McClane (Bruce Willis) és hirtelen akadt segítője, Mr. Carver (Samuel L. Jackson) keresztül-kasul száguld New Yorkon, hogy megakadályozza egy rejtélyes terrorista következő merényleteit.

Akadnak jelenetek a metróban, a Central Parkban, Harlemben és még a Yankee stadionban is, így aki kíváncsi, hogy milyen is volt a Nagy Alma a 90-es években, annak tökéletes választás.

Persze a jeleneteket nem mindig pont ott vették fel, ahol a film szerint játszódnak, de remek játék megtalálni a valós helyszíneket Google Maps segítségével – és garantált, hogy nemtől függetlenül mindenki jól szórakozik majd.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv