5+1 legjobb thriller, amit szívesen végigizgulsz

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
5+1 legjobb thriller, amit szívesen végigizgulsz

Kép forrása: hdqwalls.com

Dan Brown szerint egy thriller akkor jó, ha a való világról tanít nekünk valamit. És valóban: valószínűleg azért is ilyen népszerű ez a filmes műfaj, mert nagyon közel áll a valósághoz – csak éppen összesűríti és megsokszorozza a minket körülvevő feszültséget. Szerintünk ezek az utóbbi évek legizgalmasabb thrillerei – neked melyik a kedvenced?

Sicario

Bámulatos, hogy egy ilyen egyszerű, sokszor látott alaptörténetből milyen fojtogató és hátborzongatóan valószerű filmet készített Dennis Villeneuve: a mexikói drogkartellek elleni háború sosem volt még ilyen pokoli és izgalmas.

A Sicario ráadásul egy idealista, női FBI ügynök szemén keresztül láttatja ezt a kegyetlen világot, így vele együtt döbbenhetünk rá az emberi kegyetlenség végpontjaira – és vele együtt izgulhatjuk végig ezt az akciódús és komor filmet.

Éjjeli féreg

Te meddig mennél el, hogy sikeres és gazdag légy? Az Éjjeli féreg főhőse egy megszállott riporter, aki ráébred, hogy akkor szerezhet magának nagyobb és nagyobb bűnügyi sztorikat, ha megfigyelés helyett maga alakítja az eseményeket – a bulvár mételye pedig egyre mélyebbre húzza a szociopata férfit.

Az Éjjeli féreg kíméletlen látlelet a média működéséről és egy sérült személyiségről – Jake Gyllenhaal pedig élete alakítását nyújtja. Ha egy igazán sötét filmet keresel, tökéletes választás!

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!