5 sikerkönyv, amit megéri elolvasnod

Zabolai Margit
Írta: ,

A klasszikusok között is mindig akad olyan, amit érdemes elolvasni, de szerencsére a kortárs irodalomban is mindig akad izgalmas, érdekes vagy szórakoztató olvasmány. Ezek a könyvek például most az eladási listák csúcsain tanyáznak, és mindenki odáig van értük.

Paula Hawkins: A víz mélyén

A lány a vonatról szerzője most is a sikerlisták élén áll, és új története nem kevésbé sötét és titokzatos, mint a korábbi volt.

A várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy tinédzser lányt, majd néhány hónappal később egy fiatal nőt.

A két tragédia azért is szokatlan, mert korábban, évszázadokon át ez a folyó számos fiatal lány és asszony végzetének a helyszíne volt, így a friss események korábbi, sötét titkokat úsztatnak a felszínre.

Izgalmas thriller, ami az olvasók szerint úgy sodor magával, akár egy kérlelhetetlenül zubogó folyó.

Ranson Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Biztos vagyok benne, hogy Tim Burton filmje nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez a könyv most annyira felkapott lett, mint amilyen, de tény, hogy gyorsan be is szippantja az embert.

A sorozat első része már csak azért is különleges, mert nem csak szöveget, képeket is tartalmaz – ezeket a bizarr és régi felvételeket az író maga gyűjtötte ismerősöktől, privát gyűjteményekből, és ezek köré szövődik a titokzatos mesevilág, ami pont annyira sötét és bizarr, hogy még élvezetes legyen.

Őszintén szólva én nem tudtam eldönteni, hogy nem fiatalabb közönségnek szánta-e az író a művet, mert néhol kicsit felszínesnek éreztem, ám a szereplőket gyorsan megkedveltem, az apránként csöpögtetett fotók pedig gondoskodtak arról, hogy a könyv végig fenntartsa az érdeklődésemet.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra