5 klasszikus romantikus regény, amit nem elég egyszer elolvasni

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
5 klasszikus romantikus regény, amit nem elég egyszer elolvasni

Évszázados történetek, amelyek tökéletesen érthetőek ma is. Nem véletlenül: a szerelem, a féltékenység, a gyűlölet és a bosszú változatlanul működik minden időben. Öt klasszikus romantikus regényt ajánlunk, amelyekben ugyanúgy magadra ismerhetsz, mint a kétszáz évvel ezelőtti olvasók – van köztük harmonikus olvasmány, de olyan is, ami garantáltan felháborít. Keress egy kényelmes olvasósarkot és merülj el bennük!

Jane Austen: Büszkeség és balítélet Kép forrása: libri.hu

Mindannyiunk iránytűje, a romantikus regények mintapéldánya: a vénkisasszony Jane Austennak sok kivételes olvasmányt köszönhetünk, de közülük a legismertebb és talán a legjobb is a Büszkeség és balítélet.

Elizabeth és Darcy az előítéleteik foglyai, félreismerik egymást és önmagukat is – hogy aztán sok kaland és kerülőút után egymásra találjanak.

A kétszáz éves regény időtlenségét mi sem bizonyítja jobban, mint a rengeteg feldolgozás; a filmváltozatok mellett ebből merített ihletet a Bridget Jones naplója, az Austenland vagy a Büszkeség és balítélet meg a zombik című regény is – ez utóbbiból idén készül őrületesnek ígérkező film.

Emily Brontë: Üvöltő szelek Kép forrása: moly.hu

Az Üvöltő szelek igazi sötét, gótikus regény – az írónő egy évvel a mű születése után, 30 évesen meghalt, így sosem tudjuk meg, mire lett volna még képes.

Emily Brontë egyetlen regénye megdöbbentően tragikus, tele taszító hősökkel, mindent elsöprő, gyakran bűnös vagy problematikus érzelmekkel és szélsőséges helyzetekkel.

A kies lápvidék kísérteties helyszíne csak fokozza a történet kegyetlenségét.

A bonyolult, több idősíkot és generációt felvonultató családtörténet nem könnyű olvasmány. Mégis olyasmi, amit minden nőnek ismernie kell, aki volt már rossz emberbe szerelmes.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv