5 romantikus regény, amit nem elég egyszer elolvasni

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
5 romantikus regény, amit nem elég egyszer elolvasni

Évszázados történetek, amelyek tökéletesen érthetőek ma is. Nem véletlenül: a szerelem, a féltékenység, a gyűlölet és a bosszú változatlanul működik minden időben. Öt klasszikus romantikus regényt ajánlunk, amelyekben ugyanúgy magadra ismerhetsz, mint a kétszáz évvel ezelőtti olvasók – van köztük harmonikus olvasmány, de olyan is, ami garantáltan felháborít. Keress egy kényelmes olvasósarkot és merülj el bennük!

Emily Brontë: Üvöltő szelek Kép forrása: moly.hu

Az Üvöltő szelek igazi sötét, gótikus regény – az írónő egy évvel a mű születése után, 30 évesen meghalt, így sosem tudjuk meg, mire lett volna még képes.

Emily Brontë egyetlen regénye megdöbbentően tragikus, tele taszító hősökkel, mindent elsöprő, gyakran bűnös vagy problematikus érzelmekkel és szélsőséges helyzetekkel. A kies lápvidék kísérteties helyszíne csak fokozza a történet kegyetlenségét.

A bonyolult, több idősíkot és generációt felvonultató családtörténet nem könnyű olvasmány. Mégis olyasmi, amit minden nőnek ismernie kell, aki volt már rossz emberbe szerelmes.

Charlotte Brontë: Jane Eyre Kép forrása: e-konyv.blog.hu

A Brontë-nővérek közül általában Charlotte-ot tartják a legtehetségesebbnek – a legjobb regényének pedig a Jane Eyre-t.

A szokatlanul erős és öntudatos női karakter a feminizmust előlegezi, a vadromantikus környezet és a rejtélyes kísértetkastély pedig hatásos hátteret ad a lassan kibontakozó szerelmi történetnek.

A szenvedés és a szenvedély összjátéka teszi máig nagyon izgalmassá a puritán, de kemény nevelőnő, Jane és a titokzatos házigazda, Rochester kapcsolatát. A Jane Eyre a sok megpróbáltatás után boldog befejezést kap, így a regény a józan kitartást és a küzdeni vágyást ünnepli.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?