5 romantikus film, ami a pasidnak is tetszeni fog

Írta: ,

Mindannyian ismerjük a romantikus filmek forgatókönyvét. A férfi és a nő találkozik, majd szenvedélyes szerelemre lobbannak egymás iránt. Ám a boldog befejezésre várniuk kell, és csak egy sor szerencsétlen esemény, bonyodalom után teljesülhet be a románc. A sablon mentén megírt történetek nem csoda, hogy nem kötik le a férfiak figyelmét. Mindez azonban nem jelenti, hogy ne lennének olyan romantikus filmek, melyeket mindketten élvezhettek!  

1/5 Napos oldal

A Napos oldal volt az a film, ami meggyőzte a világot arról, hogy Jennifer Lawrence és Bradley Cooper titokban lelki társak. A két színész páratlan párost alkot a vásznon, kapcsolatuk története pedig sallangoktól, közhelyektől és giccstől mentes az elejétől kezdve egészen a végéig.

Lawrence és Cooper egyaránt lenyűgöző alakítást nyújt a produkcióban, nem véletlen, hogy a színésznő számára a szerep meghozta első Oscar-díját is. A film komédia és dráma egyben, de sokkal inkább szól az élet nehézségeiről, mintsem a romantikáról. A történet szerint, miután Pat Solatano nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben, hazaköltözik a szüleihez és eltökéli, hogy rendbe hozza kapcsolatát az exfeleségével. Az események azonban új fordulatot vesznek, mikor Pat megismeri Tiffany-t, a rejtélyes özvegyet.

Szakíts, ha bírsz Kép forrása: filmoldal.hu

2/5 Szakíts, ha bírsz

A legtöbb romantikus filmmel ellentétben a Szakíts, ha bírsz című romantikus komédiában a szerelmesek egymásra találása helyett egy kapcsolat haldoklását követhetjük nyomon.

Jennifer Aniston és Vince Vaughn bemutatja, mi történik a filmek végét lezáró boldog befejezés után, és milyen nehézségekkel kell szembenézniük a pároknak nap mint nap az együttélés során.

A történet rendkívül tanulságos mind női, mind pedig férfi oldalról, hiszen a néző szép lassan rájön, hogy a valóságban nem elég a mindent elsöprő szenvedély, egy hosszú távú, jól működő párkapcsolatban ugyanis a kulcsszó: a kompromisszum.

Barátság extrákkal Kép forrása: filmtrailer.hu

3/5 Barátság extrákkal

Bár a Barátság extrákkal című film követi a romantikus komédiák által kijelölt, már jól megszokott útvonalat, mégis rendkívül szórakoztató, és távolról sem szirupos.

A Mila Kunis és Justin Timberlake főszereplésével készült film felteszi azt a kérdést, melyet már oly sok produkció előtte: „Vajon lehetséges-e valakivel úgy szexuális kapcsolatot létesíteni, hogy nem szeretünk bele a másikba, és mennyire működőképes egy férfi-nő barátság, ha még szex is van benne?

A történet szerint Dylan és Jamie fiatalok és sikeresek, ám a szerelemben valahogy nincs szerencséjük. Hogy elkerüljenek egy újabb csalódást, megegyeznek, hogy nem bonyolódnak kötöttségekkel teli szerelmi kapcsolatba, és barátságuk csupán a szexre korlátozódik majd. Kiderül azonban, hogy ezt a fogadalmat nem is olyan egyszerű betartani.

10 dolog, amit utálok benned Kép forrása: tumblr

4/5 10 dolog, amit utálok benned

Ez film igazi klasszikusnak számít a romantikus komédiák sorában. A 90-es egyik legjobb ilyen alkotása, amit fiúk és lányok egyaránt imádtak.

A történet szerint Biancát hiába hívják a suli legmenőbb srácai randizni, szülei nem engedik őt szórakozni, míg nővére, Kat (Julia Stiles) szintén nem jár el sehová. Kat azonban goromba és tartózkodó, egyetlen fiú sincs, aki elhívná őt, Bianca ezért felbéreli Patrick Veronát (Heath Ledger), hogy csábítsa el nővérét.

A film egyébként Shakespeare A makrancos hölgy című művén alapszik, és bár első hallásra egyszerűnek tűnik, valójában egy rendkívül kedves és humoros történet, melyet valószínűleg a világhírű drámaíró rajongói is értékelnek majd.

Időről időre Kép forrása: popsugar.com

5/5 Időről időre

Romantika, humor, dráma, időutazás. Kell ennél több?

Bár az Időről időre című film bizonyos szempontból elrugaszkodik a valóságtól, számtalan olyan fontos üzenetet hordoz, melyet érdemes megfogadnia minden modern embernek.

A történet szerint Tom a 21. születésnapján jön rá, hogy képes az időutazásra és megváltoztathatja saját múltját, amikor csak akarja.

Mikor megismeri Mary-t, elhatározza, hogy „szuperereje” segítségével meghódítja a lányt.