Az elmúlt évek legjobb önsegítő könyvei - Méltán van hatalmas sikerük

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:

Nem vagyok olyan típus, aki szereti az önsegítő könyveket, olyan meg végképp nem, aki az ezoterikus, „minden okkal történik”, „be kell vonzani a jót” szövegeket elhiszi. De van néhány olyan kötet, ami még az én igencsak magasra tett ingerküszöbömet is eléri - ezek olyan könyvek, amik úgy segítenek, hogy közben nem akarják megváltoztatni a világot vagy téged, és nem is mentenek fel az alól, hogy a sorsod csakis a saját kezedben van. Az alábbi köteteket bátran ajánlom bárkinek, aki nem szereti az önsegítő maszlagot, de mégis kicsit jobbá tenné a mindennapjait, a szerelmi életét, vagy éppen a munkahelyi teljesítményét.

Mark Manson: A „Lesz*rom” rafinált művészete Kép forrása: bookline.hu

Nagyon örülök neki, hogy ez a könyvecske már magyarul is megjelent, én még angolul olvastam ugyanis, és nagyon jólesett a lelkemnek.

Ez a könyv nem akar több lenni annál, mint ami: néhány igencsak rövid oldalon keresztül megtanít téged arra, hogy valójában a hozzáállásod szabályozza a hangulatodat, és igenis vannak olyan dolgok, amikre nem kéne az idődet pazarolnod.

Gondolj bele, mennyi energiád megy arra, hogy olyan dolgokon aggódsz és izzadsz, amiken úgysem fogsz tudni változtatni.

Mark Manson elmondja, hogy mi az, amin tényleg érdemes görcsölni, és azt is, hogy ezen kívül minden mást le kell sz*rni, különben a lelki békédet áldozod fel egyszerű hülyeségek oltárán.

Aliza Licht: Leave Your Mark Kép forrása: amazon.com

Ezt a könyvet viszont nem találtam meg magyarul, de sebaj: nem kell hozzá túl nagy angol tudás, hogy valaki el tudja olvasni, olyan, mint egy young adult könyv, egyszerű és érthető.

Aliza Licht Az ördög Pradát visel stílusában osztja meg az olvasókkal azt, hogyan is lett sikeres, és hogy milyen hozzáállás kell szerinte ahhoz, hogy valaki tényleg jól csinálja a munkáját, és elérjen valamit a szakmájában.

Félig szuper olvasmány, félig pedig tanulságos tanmese, nagyon jó stílusban megírva.