Az elmúlt évek 5 legjobb önsegítő könyve - Méltán van hatalmas sikerük

Nagy Niki
Írta: ,

Nem vagyok olyan típus, aki szereti az önsegítő könyveket, olyan meg végképp nem, aki az ezoterikus, „minden okkal történik”, „be kell vonzani a jót” szövegeket elhiszi. De van néhány olyan kötet, ami még az én igencsak magasra tett ingerküszöbömet is eléri - ezek olyan könyvek, amik úgy segítenek, hogy közben nem akarják megváltoztatni a világot vagy téged, és nem is mentenek fel az alól, hogy a sorsod csakis a saját kezedben van. Az alábbi köteteket bátran ajánlom bárkinek, aki nem szereti az önsegítő maszlagot, de mégis kicsit jobbá tenné a mindennapjait, a szerelmi életét, vagy éppen a munkahelyi teljesítményét.

Meik Wiking: Hygge - Avagy a boldogság titka Kép forrása: libri.hu

Nem véletlen, hogy a skandináv életérzés annyira menő lett mostanában: a befelé fordulás, megnyugvás, mindfulness a nyugati mintára épülő rohanó világban nem egyértelmű, északon azonban még mindig gyakorolják.

A Hygge csak az egyik olyan könyv, ami ezt az életérzést mutatja be, ezen kívül van még rengeteg másik, ami valamilyen téren kapcsolódik ahhoz, hogy mindenkinek egy kicsit le kellene nyugodnia, megállni a rohanó világban, és saját magára figyelnie.

Példát vehetünk az északi emberekről, akik a hosszú, napsütés nélküli hideg hónapokban is képesek nyugodtak és vidámak maradni, valószínűleg jórészt az életfelfogásuk miatt - aminek a hygge is jócskán része.

Emily St. John Mandel: A tizenegyes állomás Kép forrása: gabo.hu

Ez a könyv igazi kakukktojás a listán, mivel nem a szó szoros értelmében vett önsegítő kötet - nem fogsz benne találni tippeket és trükköket arra, hogyan éld a legjobb életedet, viszont segít más színben látni a világot körülötted, és felfedezni, hogy mennyi mindent veszünk magától értetődőnek, amit nem kéne.

A regény egy olyan világba repít el, ahol egy vírus kiirtotta az emberiség jó részét, a társadalom pedig összeomlott, hiszen egymásra vagyunk utalva.

Ahogy a főhősök nosztalgiáznak arról, milyen volt egy szobába belépni, és egy kattintással világosságot csiholni, az ember átgondolja, mennyire szerencsés is, hogy egy ilyen technológiailag fejlett világban él, és rögtön átértékeli, milyen dolgokon nyavalyog a mindennapokban.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!