Minden idők 5+1 legjobb nyaralós filmje

Minden idők 5+1 legjobb nyaralós filmje

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 5+1 legjobb nyaralós filmje

A filmnézések alatt is valahogy ragaszkodunk a szezonalitáshoz – mert egyszerűen nem esik jól Reszkessetek betőröket nézni augusztusban! Amire ilyenkor vágyunk az a tengerparti dolce vita életérzés. Így hát összegyűjtöttünk neked néhányat a vakációs filmek palettájáról. Figyelem, nem lesz hiány humorban, szerelemben és egzotikus tájakban!

Kellékfeleség, 2011.

Ha szereted az Adam Sandler filmeket, akkor a Kellékfeleséget nem hagyhatod ki a nyáron. A film története szerint Adam Sandler egy olyan orvost alakít, aki egy jegygyűrűvel szokott trükközni a nőknél, hogy azok ne akarjanak vele komolyabb kapcsolatot, csupán egy közös éjszakát.

Ám egy este megismerkedik egy tanárnővel, aki felkelti az érdeklődését, ezért leveszi a gyűrűt, amit a nő másnap reggel megtalál, és kérdőre vonja érte.

Hogy kivágja magát, főhősünk azt hazudja, hogy éppen válófélben van. A hazugságot még több hazugság követi, így orvosunk, újdonsült barátnője, a legjobb barátja és – az exfeleségnek hazudott – asszisztensnője a két gyerekével mind Hawaiin köt ki, ahol nemvárt módon alakul a románc.

Ha szeretnél egy igazán jót nevetni, mi ezt a filmet ajánljuk neked.

Görögbe fogadva, 2009.

Ha a Bazi nagy görög lagzi rajongója vagy, biztosan tetszeni fog neked a Görögbe fogadva című vígjáték is, melynek szintén Nia Vardalos a főszereplője.

A történetben egy idegenvezetőt alakít, aki egy busznyi turistával ősei földjére, Görögországba utazik.

Az utazáson sajnos azt tapasztalja, hogy az antik romok és a görög kultúra nem igazán érdekli a csoportját, amin nagyon felbosszantja magát.

Ezután azt a tanácsot kapja, hogy próbálja meg inkább ő is élvezni a vakációt, és mivel így tesz, lassan a szerelem is rátalál.

Ha szereted a mediterrán országokat, és egy kedves, romantikus vígjátékot néznél, akkor ez lesz a neked való!

Indián nyár, 1993.

Az Indián nyár a megszokottól egy kicsit eltérő táborozós-vakációs film, hiszen nem gyerekek nyaralnak benne, hanem felnőttek.

Egy vízparti tábor vezetője ugyanis úgy dönt, hogy 20 év után visszahív néhány volt táborozót egy nyaralásra.

A táborozók hamar nosztalgikus hangulatba kerülnek, és fény derül az addig titkolt gyerekkori érzésekre, és hogy hogyan is viszonyultak akkoriban egymáshoz.

Ha egy komolyabb nyaralós darabot néznél, akkor ez a film lesz a jó választás az esti mozizáshoz.

Kavarás, 2014.

Az 50 első randi után állt ismét össze Adam Sandler és Drew Barrymore egy szórakoztató családi vígjátékra.

Nem véletlen, hogy ennyit vártak, hiszen ahhoz, hogy a gyereknevelés kérdéseit is feszegető mozit készítsenek, mindketten megvárták, hogy szülők legyenek.

A filmben mindketten többgyerekes egyedülálló szülőket alakítanak, akik egy rémes vakrandi után véletlenül ugyanabban a hotelszobában kényszerülnek megszállni a családi vakáción, Afrikában.

Ugyan kezdetben egymás idegeire mennek, ám ahogy kezdik megismerni egymást, és a másik korábbi házasságának történetét, úgy tűnik, mégis lehet valami a románcukból.

Csajok Monte Carlóban, 2011.

Ha még mindig szívesen nézel meg egy-egy tinifilmet, akkor a vakációs mozik közül érdemes egy esélyt adnod a Csajok Monte Carlóban című történetnek.

A történetben egy kisvárosi amerikai lány az egyetem előtti utolsó nyáron Párizst szeretné felfedezni spórolt pénzéből, ám a csodásnak ígérkező vakációt beárnyékolja a rémes szállás, az ingerült idegenvezető és a turistabusz, amely két utastársával – legjobb barátnőjével és mostohanővérével – együtt otthagyta őket az Eiffel-toronynál.

A lányokat egy nagy eső elől az első szállodába menekülnek, ami a közelben van, ahol főhősünket összekeverik egy angol celebritással, akinek így elnyerik lakosztályát és a repülőjegyeit is Monte Carlóba.

A film egyik érdekessége, hogy egy részét Budapesten forgatták, ezért még akár ismerős helyeket is felfedezhetsz benne, ha megnézed.

Adventureland – Kalandpark, 2009.

A Kalandpark nem egészen a nyaralásról szól, sokkal inkább arról, ami előtte van, azaz a nyári munkáról, amellyel össze lehet spórolni a pénzt az útra.

Az 1987-ben játszódó történet főhőse, James ugyanis egy hátizsákos európai túrára készül, ám szülei a korábbi ígérettel ellentétben ezt mégsem hajlandóak finanszírozni.

A fiú ezért nyári munkát vállal egy vidámparkban, ahol az ott dolgozók mind elég érdekes figurák.

A nyár így egy kész katasztrófának tűnik James számára, ám hamarosan ráébred, hogy talán ez a lehető legjobb vakáció, amiben valaha is része volt.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!