Az 5 legjobb karácsonyi film az adventi szezonra

Marcali Nóra
Írta: ,
Az 5 legjobb karácsonyi film az adventi szezonra

Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de számomra néha az adventi várakozás időszaka sokkal jobb és szerethetőbb, mint maga az ünnep. Ilyenkor már bekúszik a hangulat a hétköznapokba, felgyulladnak az első fények és megkezdődik a visszaszámlálás. Ha szeretnéd teljesen felfokozni a várakozást, akkor a következő néhány filmmel garantáltan megjön az ünnepi hangulatod.

Segítség, karácsony!

A vígjátékok kedvelői is találhatnak maguknak igazán szuper karácsonyi filmet, ezek közül is kiemelkedik az 1994-es Segítség, karácsony!

, amely egy lelkisegély-szolgálat munkatársainak ünnepét követi végig.

Az ünnepek idején növekszik a telefonhívások száma, a szomorkodó magányos szíveket pedig hol jó, hol rossz tanácsokkal, de csupa jó szándékkal igyekeznek ellátni a telefonnál ülők, akikre bizony szintén ráférne egy kis lelki segély… A kialakult helyzetből pillanatok alatt mókás zűrzavar kerekedik, amely épp szenteste csúcsosodik ki.

Szerelem a végzeten

Avagy eredeti címén Serendipity, ami az amerikaiak egyik kedvenc szava.

Nagyjából azt jelenti, hogy ha az ember váratlan helyen és pillanatban talál valamilyen különösen értékes dolgot.

Ez történik a film főhőseivel is, Jonathannal és Sarával, akik egy karácsonyi vásáron nyúlnak ugyanazért a kesztyűért és azonnal nyilvánvalóvá válik közöttük a vonzalom.

Azonban mivel mindketten járnak valakivel, úgy döntenek, hogy a véletlenre bízzák magukat, Sara felírja a telefonszámát egy bankjegyre, majd fizet az első utcai árusnál, ezzel pedig a sors kezébe adja közös jövőjüket…

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv