Az 5 legjobb francia vígjáték az elmúlt évekből – Vidám filmek estére

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Az 5 legjobb francia vígjáték az elmúlt évekből – Vidám filmek estére

Kép forrása: Egy őrült pillanat

Az amerikai vígjátékokat imádjuk az ütős helyzetkomikum miatt, míg a brit filmeket a híres angol humorért, a vicces német filmeket pedig az eszement karakterek miatt. De ezek a filmek mellett érdemes a francia mozikkal is foglalkozni, hiszen vígjátékokban ez a nemzet is mindig élen járt. Az utóbbi időben pedig születtek olyan szuper alkotások, amelyek még a hollywood-i álomgyár néhány kasszasikerét is felülmúlják sztori és humor terén. Összegyűjtöttük neked a kedvenc francia filmvígjátékainkat az elmúlt évekből, amelyeket érdemes megnézned, ha egy vidám esti mozira vágynál!

Együtt élhetnénk - Et si on vivait tous ensemble?, 2011. Kép forrása: allocine.fr

Öt idős barát úgy dönt, hogy nem akarnak továbbra is egyedül élni, ezért úgy döntenek, hogy egyikük házában összeköltözzenek, hogy egymás gondját viseljék utolsó éveikben.

Csatlakozik hozzájuk egy fiatal etológiahallgató fiú is, aki éppen az idősebb generációról készíti szakdolgozatát.

A barátok között akad olyan, aki már egyre szenilisebb, egy romantikus, lázadozó típus, aki feleségének minden vágya az, hogy a gyermekei és az unokái szuper anyukaként és nagymamaként gondoljanak rá, egy nőcsábász öregúr és egy rákbetegséggel küzdő tanárnő is…

Tökös ötös – Five, 2016. Kép forrása: publikart.net

A szörnyű magyar címmel rendelkező vígjáték valójában egy nagyon szórakoztató történetet takar, amely szereplője öt fiatal jóbarát, akik az egyetemisták gondtalan életét élik egy szuper lakásban, amelyet az egyikőjük hihetetlenül gazdag édesapja fizet… egészen addig, amíg kiderül, hogy csemetéje mégsem jár az orvosi egyetemre, csak lódított a tanulmányairól.

Hogy a hirtelen jött lakáskrízist megoldja, nagy tételben fűvet kezd el árulni legjobb barátjával.

Mivel rengeteg pénzzel tartoznak a dílerüknek, és szorítja őket a határidő, amire a pénzt szállítaniuk kell, az összes barát elkezd besegíteni a bizniszbe, és próbálják eladni az anyagot mindenkinek, aki kapható rá.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!