5 kötelező film a szakításról, ha már unod a csöpögős mozikat

Írta: ,

Egy kapcsolat elején ki gondol a szakításra? Pedig sajnos gyakran bekövetkezik, nem csoda hát, hogy nem csak a szerelem, az elválás témaköre is megihlette a filmipart. Összeállításunkban romantikus, vicces vagy éppen drámai szakítós alkotásokat gyűjtöttünk össze.

Közelebb Kép forrása: movies.film-cine.com

Két pár életén keresztül pillanthatunk be a kapcsolatok legmélyebb bugyraiba a 2004-es Közelebb című drámában; méghozzá olyan mélyre, amilyen mélyre a való életben sosem akarnánk. A film közben felmerülhet a kérdés: Vajon a saját portánkon minden rendben van?

Natalie Portman tőle szokatlanul egy szexi és pimasz szerepben tűnik fel, mellette pedig Julia Roberts, Jude Law és Clive Owen alakítják a főbb szerepeket.

Pasival vagy egyedül is érdemes megnézni, ám első randira semmiképp nem ajánljuk!

500 nap nyár Kép forrása: etsy.com

Szelíd, szomorú, mégis szép történet egy kapcsolat 500 napjáról – kivételesen nem a lány, hanem a fiú szemszögéből bemutatva.

A párt Zooey Deschanel és Joseph Gordon-Levitt alakítja; vívódásukat megismerkedésüktől elválásukig, sőt azon is túl is nyomon követhetjük – a fiú ugyanis képtelen feldolgozni, hogy vége.

Ha valaki volt már hasonló helyzetben, nagyon is átérezheti, milyen az, amikor már megvolt a végszó, mégis elképzelhetetlennek tűnik elengedni a másikat, aki viszont azonnal továbblép. Talán nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy azért egy reménysugár itt is felvillan a Happy Endre.