A legjobb filmek Halloweenra – nem csak horrorrajongóknak

Marcali Nóra
Írta: ,
A legjobb filmek Halloweenra – nem csak horrorrajongóknak

Az utóbbi években a Halloween már nálunk sem csak egy távoli és rejtélyes ünnep, amit az amerikai filmekben látunk, hiszen egyre több helyen tartanak itthon is halloweeni buliat. Ha azonban nem a jelmezes mulatság mellett döntünk, hanem inkább otthon szeretnénk a kanapén élvezni az estét, vagy egyszerűen csak szükségünk van a buli előtt egy kis inspirációra, a következő filmek biztosan segítenek – ráadásul szórakozásnak sem utolsók!

Az összes klasszikus rémalak megjelenik benne, mégis bátran megnézhetik a legkisebbek és a legidősebbek is ezt a rajzfilmet, amely teli van felnőtteknek szóló, frappáns poénokkal és remek dalokkal, így nem kell legyintve rávágnunk, hogy „mesét ugyan nem…”.

Miért is ne?

A 2012-es rajzfilm főhőse Drakula gróf, aki egyedül neveli – és kissé túlfélti – gyermekét, Mavist, a fiatal vámpírlányt.

Együtt vezetik Erdélyben a Hotel Transylvániát, ahol minden szörny és rém várva várt vendég, végre itt a lehetőség, hogy kipihenjék magukat az egész éves ijesztgetés után.

Frankenstein szörnye, múmiák, vérfarkasok és zombik is felbukkannak itt, aztán egyszer csak betéved egy ember is és sikeresen elcsavarja Drakula lányának a fejét…

Egy igazi klasszikus a kilencvenes évek elejéről, ami ugyanolyan szórakoztató a gyerekeknek és a felnőtteknek is, így nem kell attól tartanunk, hogy ne nézhetné együtt a filmet az egész család.

Azoknak ajánljuk, akik se nem bugyuta mesét, se nem iszonyú ijesztő horrort nem választanának, de mégis szeretnének egy kicsit átkapcsolni „Halloween üzemmódra”.

Az Addams család a tökéletes amerikai család szatirikus bemutatása, hiszen gazdagok, összetartóak és kifejezetten élvezik, ha valaki bizarrnak és ijesztőnek találja őket.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?