A legjobb dokumentumfilmek az elmúlt évekből, amiket látnod kell!

Marcali Nóra
Írta: ,
A legjobb dokumentumfilmek az elmúlt évekből, amiket látnod kell!

Kép forrása: youtube.com

Kikapcsolódásképp legtöbbször sorozatokat, vagy izgalmas filmeket választunk, esetleg olyan alkotásokat, amelyek igaz történeten alapulnak. Ha szeretnénk bővíteni a repertoárt, érdemes felvennünk a listára a dokumentumfilmek műfaját is, ugyanis az utóbbi években számtalan izgalmas alkotás született, egészen változatos témákban.

David Attenborough-t senkinek nem kell bemutatnom, aki szereti a természetfilmeket, hiszen a 94 éves természettudós hosszú évtizedek óta dolgozik azon hogy elhozza az otthonunkban a természet szépségeit.

Sokan bírálták, hogy nem lép fel elég keményen a klímaváltozás elleni harcban, tavaly tavasszal megjelent Klímaváltozás – A tények (Climate Change: The Facts) című dokumentumfilmjében behozta a lemaradást és egyáltalán nem finomkodik a témáról.

 

A 2014-es doumentumfilm a feminista mozgalom egyik fontos időszakát mutatja be, amely 1966 és 1971 között zajlott az Egyesült Államokban.

A Dühösen a legszebb (She's Beautiful When She's Angry) eredeti felvételeket vonultat fel és megismerteti velünk a mozgalom olyan ismert alakjait, mint Gloria Steinem vagy Betty Frieden, de azokat a hétköznapi nőket is, akik a mozgalom igazi magját alkották. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!