A 6 leginspiratívabb film a divatról és öltözködésről

Szirák Viki
Írta: ,
A 6 leginspiratívabb film a divatról és öltözködésről

Kép forrása: jeanavenue.com

A divatot nem csak a ruhadarabokkal és kiegészítőkkel lehet igazán jól érzékeltetni. Sokszor a filmek is képesek visszaadni azt, mit jelent ebben a közegben dolgozni, mi az, amit kívülállóként nem látunk, és mennyire nehéz igazán jól helytállni ebben a világban. Az alábbi 6 film tökéletes példa erre!

Természetesen nekünk is elsők között jutott eszünkbe Meryl Streep és Anne Hathaway közös filmje, ami idén lesz 14 éves!

A film Andyről szól, a frissen lediplomázott főiskolásról, aki a világ egyik legmenőbb divatmagazinjához jelentkezik, annak ellenére, hogy semmit sem ért az öltözködéshez.

A szürke, jellegtelen lány azonban meglepő módon esélyt kap a szigorú főszerkesztőtől, Miranda Priestlytől, azonban hamar rá kell ébrednie arra, hogy itt többre lesz szüksége elszántságnál.

A film nem csak azt mutatja meg, hogyan áll össze egy divatmagazin, mitől függ, hogy az adott szezonban mi lesz divatos, de azt is, hogy mennyi mindent fel kell áldozni a kívülről oly csillogónak tűnő sikerért.

 

Az 50-es években járunk, amikor a háború utáni Londonban Reynold Woodcock és nővére válnak a brit divatvilág központi figuráivá.

Ők öltöztetik a legnagyobb szátrokat, a királyi család tagjait, első bálozókat és dámákat, ruháik pedig hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az örökös agglegény élete akkor változik meg, amikor egy új ügyfél téved be hozzá a gyönyörű Alma személyében.

A nő hamarosan elrabolja a férfi szívét, aki múzsája iránti szerelme miatt egész életét elkezdi szétzilálni. Ezt a filmet azoknak is látni kell, akiket nem csak a divat, de a romantika is érdekel.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!