Minden idők 5 legijesztőbb filmje – Te hányat mersz megnézni?

Zabolai Margit
Írta: ,
Minden idők 5 legijesztőbb filmje – Te hányat mersz megnézni?

Kép forrása: unsplash

Az elmúlt években ismét kaptunk néhány jó horrorfilmet, de a műfaj rajongói tudják, hogy az elmúlt néhány évtizedben is születtek igazi klasszikusok, amelyek soha nem lesznek kevésbé rémisztőek. A The Guardian listája szerint ez minden idők 5 legrémisztőbb horrorja, amiknél azóta sem készült borzongatóbb.

Ördögűző (The Exorcist)

William Friedkin 1973-as horrorjának trükkfelvételei manapság talán már kissé mosolyogtatónak hatnak, de jelentkezzen az a bátor, akinek nem futkos a hátán a hideg a lépcsőn lemászós jelenettől.

A jó és a rossz küzdelme, az ártatlanság elvesztése, az ördög által megszállt kislány szüleinek téboly közeli állapota mind-mind a képernyő elé szögezi a nézőt, a bizarr és zavarba ejtő jelenetek pedig még a film megnézése után is, nagyon sokáig nem engednek.

Ezért van az, hogy az Ördögűző az egyik legrémisztőbb horrorfilm volt, amikor bemutatták, és a mai napig is az.

Rosemary gyermeke (Rosemary’s Baby) Kép forrása: Paramount Pictures

Roman Polanski 1968-ban rendezte a filmet, ami azóta sem hagy nyugodni senkit, aki látta.

Az új otthonba költöző fiatal pár élete látszólag tökéletesen harmonikus, de az ifjú feleség különös terhessége okán egyre paranoiásabb lesz, egyre inkább félti születendő gyermeke épségét és attól tart, a furcsa szomszédok talán sokkal többek, mint furcsák…

Hogy Mia Farrow kezdi elveszíteni az eszét, vagy még rosszabb: a félelmeinek valós alapjai vannak, azt nagyon sokáig maga a néző sem tudja eldönteni, ezért lesz annyira hátborzongató ez a film, hogy beleillik minden idők legrémisztőbb horrorjainak sorába.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!