Minden idők leggyűlöltebb filmes főgonoszai

Zabolai Margit
Írta: ,
Minden idők leggyűlöltebb filmes főgonoszai

Egy igazán jó gonosz akár egy egész filmet elvisz a hátán. Vannak negatív karakterek, akiknek a cselekedeteivel talán nem értünk egyet, de annyira zseniálisak, esetleg viccesek, vagy éppen olyan szívbemarkoló az erdettörténetük, hogy gyűlölni sem igazán tudjuk őket. Az alábbi szereplők viszont egyáltalán nem ilyenek – őket tényleg mindenki utálja.

Varázslat, bűvölet, különleges állatok, barátok – nem is álmodhatna ennél szebbről egy kisfiú!

Harry Potter világában azonban van valami, ami mindennél sötétebb, és még az egyébként kivételesen utálatos Dursley-család gonoszságai is eltörpülnek mellette.

Voldemort és az általa megidézett háború nem csak megkeseríti Harry és barátainak amúgy is viszontagságos életét, de rengeteg szeretett szereplő halálához is vezet – sőt, eleve ő az oka Harry szülei halálának, és így rettenetes gyerekkorának is.

Mivel a Harry Potter-univerzum rajongótábora elképesztő méretű, és egy egész generáció nőtt fel együtt a varázslótanonccal, nem is meglepő, hogy a könyvekből készült filmek főgonosza minden idők egyik leggyűlöltebb karaktere lett.

Az olyan elképesztő és jól szervezett emberi kegyetlenség kapcsán, mint amilyen a holokauszt volt, az emberben felmerül a kérdés: mégis, hogyan történhetett meg ez egyáltalán?

Amon Goeth karaktere sajnos nagyon is jó magyarázatot kínál: azért, mert voltak, vannak és lesznek hozzá hasonló emberek.

A haláltábort irányító Goeth, aki foglyait még a reményre is érdemtelennek, nem is embernek, de talán még az állatnál is kevesebbre tartja, maga a megtestesült gonosz, miközben éppen attól válik annyira gyűlöletessé, hogy felfoghatatlan romlottsága nagyon is hihető marad – mindez persze nem véletlen, hiszen Goeth karaktere a valóságon alapul, valóban létező személy alapján mintázták, ami csak még borzasztóbbá teszi az egészet.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?