Az 5 legcukibb ovis mesekönyv - aranyos történetek óvodásoknak

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Az óvoda tele van vidámsággal, mesékkel, közös játékkal és sok-sok új szokással. Ha neked is ovis a gyermeked, vagy van ovis csöppség a családban, baráti körben, akkor ezeket a könyveket biztosan imádni fogjátok!

Sárkányovi Kép forrása: Pagony

A Sárkányoviban unikornisokat lehet színezni és sárkányfűlevest lehet főzni. Zoé a háromfejű kissárkány éppen olyan szokások közé csöppen az oviba, mint a gyerekek. Koboldmacska lesz a jele és Boszi óvó néni segít neki a beilleszkedésben.

Zoét éppen olyan gondolatok foglalkoztatják, mint bármelyik kis ovist, például, hogy lehet-e égig érő tornyot építeni játékból és hogy léteznek-e titokzatos lények. Ebben az édes rajzokkal teli mesekönyvben mindenben van valami kis boszorkányosság, hiszen a mesék birodalmában az alvásidőben is történhetnek csodák.

Leszel a barátom? Kép forrása: Pagony

Az első barátságok a homokozóban születnek, és bizony sok ilyen kis baráttal megélt kalandra felnőttként is vissza tudunk emlékezni. Vadadi Adrienn könyvecskéjében ovisok barátkoznak össze és lesznek egymás cinkostársai.

A közös játék és kis titkok mellett az őszinte gyermeki kíváncsiság is ott lapul ezekben a kapcsolatokban.

A könyvben olvashatsz, olvashattok vicces óvó bácsikról, csínytevésekről, rosszalkodásokról is. A gyerekek nagyon szeretnek magukra ismerni a meséken keresztül és ezeket a történeteket hallva ezt biztosan többször is megteszik.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató