4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

Kép forrása: pexels.com

A gyerekben azt kell erősíteni, hogy nagyon jó valamiben, és akár több területen is kiemelkedően tud teljesíteni. Meg kell találni azokat a feladatokat, amelyek a legközelebb állnak hozzá, amikben ki tud teljesedni és sikerélmény éri. Olyan könyveket ajánlunk, amelyek segítik játékosan fejleszteni a kreativitást.

Éjszaka az állatkertben Kép forrása: lira.hu

Ezt a nagyon friss mesét a gyerekek alakíthatják! Ők jelölhetik ki, merre menjen tovább a sztori – minden bekezdés végén választhatnak a folytatást illetően.

A könyv szerzője Bojti Anna, aki prezi-dizájner és társasjáték-készítő. Az állatkerti kalandjait legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezzen fel benne a gyerkőc!

A választási lehetőségek a gyerekeket aktív szereplővé teszik a történetben, amelyben minden választás további választásokhoz vezet.

Az olvasó kezében van a döntés, hogy lábnyomok után kutat a hóban, vagy a közeli épülethez indul egy meleg szoba reményében, az állatkert lakóival találkozva kedvesen vagy akaratosan reagál, esetleg elrohan más utakat keresve. Eldöntheti, hogy felhasználja-e az addig begyűjtött tárgyakat a táskájából, és ha igen, hogyan.

Meseatlasz Kép forrása: kossuth.hu

A Naphegy kiadónál jelent meg Claudia Bordin érdekes, interaktivitásra motiváló könyve.

A mesés kalandozások közben térképek állnak a gyerkőcök rendelkezésére, és nekik kell a képzelet szárnyán szállva végigkalauzolni rajtuk a kedvenc szereplőiket, de kitalálhatnak hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is!

Bordin nyolc klasszikus mesét térképezett fel.

A nyolc kiválasztott főhős hosszú, kitérőkkel teli utat jár be, fizikailag és lelkileg is.

Résen kell ám lenni, mert sok elrejtett részlet is lapul az atlaszban!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!