4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

Kép forrása: pexels.com

A gyerekben azt kell erősíteni, hogy nagyon jó valamiben, és akár több területen is kiemelkedően tud teljesíteni. Meg kell találni azokat a feladatokat, amelyek a legközelebb állnak hozzá, amikben ki tud teljesedni és sikerélmény éri. Olyan könyveket ajánlunk, amelyek segítik játékosan fejleszteni a kreativitást.

Éjszaka az állatkertben Kép forrása: lira.hu

Ezt a nagyon friss mesét a gyerekek alakíthatják! Ők jelölhetik ki, merre menjen tovább a sztori – minden bekezdés végén választhatnak a folytatást illetően.

A könyv szerzője Bojti Anna, aki prezi-dizájner és társasjáték-készítő. Az állatkerti kalandjait legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezzen fel benne a gyerkőc!

A választási lehetőségek a gyerekeket aktív szereplővé teszik a történetben, amelyben minden választás további választásokhoz vezet.

Az olvasó kezében van a döntés, hogy lábnyomok után kutat a hóban, vagy a közeli épülethez indul egy meleg szoba reményében, az állatkert lakóival találkozva kedvesen vagy akaratosan reagál, esetleg elrohan más utakat keresve. Eldöntheti, hogy felhasználja-e az addig begyűjtött tárgyakat a táskájából, és ha igen, hogyan.

Meseatlasz Kép forrása: kossuth.hu

A Naphegy kiadónál jelent meg Claudia Bordin érdekes, interaktivitásra motiváló könyve.

A mesés kalandozások közben térképek állnak a gyerkőcök rendelkezésére, és nekik kell a képzelet szárnyán szállva végigkalauzolni rajtuk a kedvenc szereplőiket, de kitalálhatnak hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is!

Bordin nyolc klasszikus mesét térképezett fel.

A nyolc kiválasztott főhős hosszú, kitérőkkel teli utat jár be, fizikailag és lelkileg is.

Résen kell ám lenni, mert sok elrejtett részlet is lapul az atlaszban!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!