Közeleg a hosszú hétvége! Íme 5 film, amivel kikapcsolhatsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ősszel jóleső érzés begubózni a szobába, és egy pléddel körbecsavarva, egy finom tea mellett nézni egy jó filmet. Összeállításunkban válogattunk neked 5 olyan filmet, amely témájában vagy hangulatában is megidézi ezt az évszakot. Helyezd magad kényelembe a foteledben a hosszú hétvégén, és nézz meg egyet vagy akár többet is kedvenc őszi klasszikusainkból!

Édesek és mostohák Kép forrása: rakuten.co.uk

New York és New Jersey falevelekkel borított utcái szolgálnak díszletéül az egyik legjobb ősszel játszódó drámának, az Édesek és mostoháknak. A történetben két nő végeláthatatlanul viaskodik egyazon férfiért – a volt feleség, akit támogat két rafinált, vásott gyermeke, és a fiatal szerető. 

A csatározás örökkévalóságának egy hirtelen jött betegség vet véget, és az új helyzetben megváltoznak a viszonyok is, az ehhez való alkalmazkodás pedig senkinek sem megy egyszerűen. Ha még nem láttad ezt a filmet, és nem riadsz vissza a keserédes történetektől, amelyeken hol sírsz, hol pedig nevetsz, ez lesz a tökéletes választás számodra a hosszú hétvége egy estéjére. A film főhőseit Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris és Jena Malone alakítják.

Távol a mennyországtól Kép forrása: cinematerial.com

Igazi kertvárosi tragédia bontakozik ki ebben az ősszel játszódó romantikus drámában, melyben Julianne Moore alakítja a tökéletes mintafeleséget, gyönyörű gyermekekkel, sikeres férjjel, egyszóval csodálatos élettel.

Az asszonynak azonban rá kell döbbennie, hogy férje szeretőt tart, méghozzá egy férfit, és bánatában a színes bőrű kertésszel vigasztalódik, ám ez a viszony inkább egy szoros barátsággá alakul.

Az őszi képek remekül visszaadják a főhős lelkében feszülő ellentmondásokat, hiszen ő az eszményi látszatélete ellenére a háttérben valójában nagyon csalódott és magányos.