5 kortárs szerző megható történetei - könyvek, amiket garantáltan megkönnyezel

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Néha szükség van arra, hogy olyan élményhez jussunk, ami felszabadítja a lelkünket. A katarzis során úgy érezheted, hogy valami nagy felismerést tettél, megtisztult a szíved, végigszalad a hátadon a hideg és megborzongsz pár percre. Olyan köteteket ajánlunk, amelyekben biztosan találsz pár olyan történetet, ami megérint. Szerelemi és családi viszonyok, vágyak és elhallgatott érzések, váratlanul feltörő érzelmek kerültek ezeknek a csodálatos könyveknek a középpontjába.

Akik nem sírnak rendesen Kép forrása: libri.hu

Tisza Kata könyvének olvasása előtt készülj fel arra, hogy a rövid, különálló szövegek felráznak, felkavarnak, megindítanak, belemarkolnak a lelkedbe.

Ezeket a lélektépően őszinte írásokat olvasva felismeréseket tehetsz a saját viszonyaiddal kapcsolatban, ráeszmélsz arra, hogy milyen múltbeli sérelmeket hurcolsz, amiket még nem gyászoltál meg, nem sirattál el.

Kata azt szeretné, ha a történetmorzsái, érzésfoszlányai eljutnának a szívedig és hagynád magad elérzékenyülni.

Egy lélektisztító sírás felszabadíthat, kitisztíthat.

Tisza Kata egyik pszichoprózájából szeretnék idézni, hogy ráérezz a könyv sajátos atmoszférájára:

 „Minden szeretet, amit adsz, kiegészíti a hiányát annak, amit nem kaptál.”

Az emberszerelő Kép forrása: jaffa.hu

Nógrádi Gergely az emberi kapcsolatrendszereknek olyan dimenzióit tárja fel, amelyek hosszas agyalásra késztetnek.

Az egyik legmeghatóbb novellájában egy olyan autista kisfiúról ír, aki egy kiskutya segítségével lesz képes kifejezni a szeretetét.

Füge, a türelmes, érzékeny terápiás kutya tanítja meg a fiúcskát az érzelmek kimutatására.

Pár percre biztosan elmerengsz azután a novella után is, amelyben egy kislány a depressziós apukáját elcipeli pszichológushoz.

Nógrádi Gergely nemcsak az írásban, hanem az éneklésben is ki tud teljesedni, hiszen pályafutását operaénekesként kezdte.