5 kötelező, amiket szeretni fogsz – Könyves bakancslista lányoknak

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,
5 kötelező, amiket szeretni fogsz – Könyves bakancslista lányoknak

Neked mi határozza meg, hogy mit gondolsz a világról, a nőiségről és önmagadról? A média? A környezeted? Vagy egy jó könyv? Bakancslistánkon olyan köteteket gyűjtöttünk össze, amelyek egyszerre szólnak ismerős érzésekről és olyanokról is, amelyeket talán sosem éltél át. Minden könyv egy apró mérföldkő – olyan utat rajzolnak ki, amellyel közelebb kerülhetsz önmagadhoz is. Jó olvasást!

Szabó Magda: Für Elise Kép forrása: moly.hu

A Für Elise ugyan önéletrajzi ihletésű regény, Szabó Magdának azonban nem volt Cili nevű mostohatestvére, mint a könyvben. Hogy is van ez? Az írónő Cilivel egy olyan karaktert teremtett, aki szöges ellentéte önmagának – ezzel az ellenponttal viszont saját magát is jobban megvilágítja.

A Für Elise-ből a két világháború közti Magyarországról is képet kapunk, de érdekesebb a két lány felnövésének története.

A látványos különbözőség és a legyőzhetetlen idegenség ellenére szoros kapcsolat alakul ki közöttük, ami igazán szívhez szólóvá teszi a szomorú fordulatoktól sem mentes regényt.

Hagyd, hogy megérintsen!

Jane Austen: Büszkeség és balítélet Kép forrása: libri.hu

Mi más nyithatná a listát, mint egy igazi „kötelező olvasmány” – a Büszkeség és balítélet az a könyv, amit egyszerűen minden lánynak ismernie kell!

A Bennet-lányok házassági útvesztője látszólag távol esik a mai problémáinktól, valójában azonban a szereplők csupa örök érvényű érzelemmel birkóznak: a címben megjelenő gőg és előítéletesség ma is ugyanúgy tönkretehet egy friss kapcsolatot, mint kétszáz éve.

Elizabeth és Mr. Darcy ismeretségét megbélyegzik a félreértések, az ellenséges környezet, a társadalmi elvárások és saját makacsságuk – végül mégis egymásra találnak, az idáig vezető utat pedig gyönyörűen írja le Austen. Ha még nem olvastad, mindenképp pótold!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra