Őszinte könyvek a házasság nehézségeiről – A boldog párkapcsolat nyomában

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Őszinte könyvek a házasság nehézségeiről – A boldog párkapcsolat nyomában

Kép forrása: xload/depositphotos.com

Ha romantikusan közelítjük meg, akkor a házasság az elköteleződés legmagasabb foka. Ám sajnos nem szent és sérthetetlen kötelék. Ahhoz, hogy két ember egymáshoz hangolja az életét, együtt akarjon maradni, bizony sok érzelmi kihívást kell kezelni. Most olyan könyveket mutatunk, amelyek a házasság nehézségeiről, a kapcsolatok buktatóiról, a szerelem és a szeretet megtartásának próbatételéről szólnak.

Min múlik egy házasság?

John Gottman neve ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik legismertebb pszichológusa, aki a párkapcsolatok szakértőjeként úgynevezett Szerelemlaborban is megfigyelte a házaspárok viselkedését. Tapasztalatait könyvekben is megosztja olvasóival. 

Ha úgy érzed, hogy a házasságod válságba jutott, vagy meg szeretnéd érteni és fejteni, miért nem tudtok kiegyensúlyozottan élni együtt, akkor ebben a könyvben lehet, hogy megtalálod a választ.

Gottman kijelenti többek közt azt is, hogy nem a több szex oldja meg a problémákat, és annak is megvan ám az oka, ha a férfi elzárkózik a vitáktól.

Egy igen érdekes kijelentést is tesz a párterapeuta, mert azt mondja, hogy egy kapcsolat sikere vagy kudarca főleg a férfi viselkedésén múlik.

Ha érdekel, miért állítja ezt, akkor olvasd végig a könyvet!