Könyvajánló májusra - TOP 5 krimi - Bien válogatás

Stumpf Bea
Írta: ,

Májusban sem hagyjuk, hogy félretedd a könyveket, minden hétre hoztunk neked egy szuper sztorit, plusz egy ráadás is bekerült a top 5-ös válogatásunkba, hiszen a krimik már csak ilyenek, nem lehet őket letenni, te pedig nem maradhatsz könyv nélkül! Ebben a hónapban egy kicsit felpörgetjük az eseményeket, ugyanis a központi téma a krimik világa. Lássuk, hogy szerintünk melyek a legjobb vérfagyasztó, kacifántos halálos történetek, azaz melyeket érdemes ebben a hónapban kézbevenned. Ugye te is alig várod már, hogy valamelyikbe belelapozz?

Jo Nesbo – Hóember Kép forrása: moly.hu

Jo Nesbo Harry Hole sorozatának egyik legjobb műve a Hóember.

Nem kell megijedni, hogy Jo Nesbo sorozatként írta meg sztorijait, hiszen ha egyet elkezdesz, és esetleg nem sorban haladtál, akkor is érthető és követhető lesz a történet, így ha csak egy kis ízelítőt szeretnél Nesbo stílusából, akkor szerintünk ezt válaszd.

Ha szeretnéd lineárisan követni Harry Hole személyiségének fejlődését és különböző izgalmas bűnügyi rejtélyeket megfejteni, akkor A denevéremberrel kezdd.

Tipp: Ezeket a sztorikat érdemes nagyobb etapokban olvasni, hiszen az elsőre távolinak tűnő szálak egyszer csak összefonódnak, úgyhogy ha figyelmesen szeretnéd követni az eseményeket, akkor irány egy kényelmes fotel és egy finom tea, ja és persze a könyved!

Luca D’Andrea – A gonosz maga Kép forrása: libri.hu

Nem ismerős az író neve? Nem véletlen, hiszen a 36 éves olasz Luca D’Andrea első könyvével lett a londoni könyvvásár legünnepeltebb szerzője.

A sztori helyszíne az olasz Dolomitok, ahol egy régi gyilkosság körülményeire próbál megfejtést találni egy amerikai dokumentumfilmes, de persze nem minden úgy alakul, ahogy ő azt eleinte képzelte.

A könyv bemutatása után az író stílusát és a sztorit Jo Nesbo-hoz és Stephen Kinghez hasonlították, úgyhogy neked sem szabad kihagynod!