Könyvajánló júniusra - TOP 5 romantikus regény - Bien válogatás

Stumpf Bea
Írta: ,

Legutóbbi válogatásunkban a krimik közül szemezgettünk, most pedig jöjjenek a romantikus regények. Kezdődik a nyár, ilyenkor a legjobb valami könnyebb, lazább témájú olvasmányt keresned, amiben nem kell gondolkodni, nem kell izgulni, egyszerűen elég, ha csak élvezed. Lássuk, nálunk mi az öt befutó a romantikus regény, amit júniusra hoztunk el neked!

Karen Mack, Jennifer Kaufman: Freud szeretője Kép forrása: moly.hu

A Freud szeretője című regény ideális folytatása lehet az előbb említett A Párizsi feleségnek, bár más a helyszín és a szereplők, mégis az érzet, a hangulat és a cselekmény egy-két részlete is hasonlít.

Ha megtetszett a stílus, akkor mélyedj bele Sigmund Freud szövevényes életének pillanatképeibe.

Freud családi állapota nem volt egyszerű, hiszen a pszichológus zárkózott és egyedi életvitele sokak számára kihívást jelentett.

A hat gyermeket nevelő felesége ezért hívta segítségül húgát, aki a történet során egyre közelebb kerül Freudhoz.

Jane Corry: A férjem felesége Kép forrása: libri.hu

Ha nem csak egy egyszerű romantikus regényre vágysz, szereted, ha a történetben van egy kis csavar, sőt egy-két oldalon keresztül izgulnod is kell egy kicsit, akkor ezt a könyvet imádni fogod.

Jane Corry ismert angol újságíró, jellemző rá, hogy a szálak fordulatosak, izgalmasak és nem mindennapiak, úgyhogy előre szólunk, nehéz lesz letenni a könyvet!

Az írónő ennek a regénynek a megírásakor például hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, ahol a foglyok viselkedését tanulmányozta, hogy hiteles és életszerű képet kapjunk a könyv olvasásakor.

Főhősünk ugyanis egy fiatal ügyvéd, Lily, akinek a munkája és a szerelmi élete a sztori előrehaladtával egyre inkább összefonódik, ami miatt egy ponton mindent kockára kell majd tennie, hiszen egy gyilkossággal vádolt férfibe szeret bele.

Dilemma, szerelem, vágyak és álmok. Izgalmasan hangzik, ugye?