Könyvajánló júniusra - TOP 5 romantikus regény - Bien válogatás

Írta: ,

Legutóbbi válogatásunkban a krimik közül szemezgettünk, most pedig jöjjenek a romantikus regények. Kezdődik a nyár, ilyenkor a legjobb valami könnyebb, lazább témájú olvasmányt keresned, amiben nem kell gondolkodni, nem kell izgulni, egyszerűen elég, ha csak élvezed. Lássuk, nálunk mi az öt befutó a romantikus regény, amit júniusra hoztunk el neked!

Karen Mack, Jennifer Kaufman: Freud szeretője Kép forrása: moly.hu

1/5 Karen Mack, Jennifer Kaufman: Freud szeretője

A Freud szeretője című regény ideális folytatása lehet az előbb említett A Párizsi feleségnek, bár más a helyszín és a szereplők, mégis az érzet, a hangulat és a cselekmény egy-két részlete is hasonlít.

Ha megtetszett a stílus, akkor mélyedj bele Sigmund Freud szövevényes életének pillanatképeibe.

Freud családi állapota nem volt egyszerű, hiszen a pszichológus zárkózott és egyedi életvitele sokak számára kihívást jelentett.

A hat gyermeket nevelő felesége ezért hívta segítségül húgát, aki a történet során egyre közelebb kerül Freudhoz.

Jane Corry: A férjem felesége Kép forrása: libri.hu

2/5 Jane Corry: A férjem felesége

Ha nem csak egy egyszerű romantikus regényre vágysz, szereted, ha a történetben van egy kis csavar, sőt egy-két oldalon keresztül izgulnod is kell egy kicsit, akkor ezt a könyvet imádni fogod.

Jane Corry ismert angol újságíró, jellemző rá, hogy a szálak fordulatosak, izgalmasak és nem mindennapiak, úgyhogy előre szólunk, nehéz lesz letenni a könyvet!

Az írónő ennek a regénynek a megírásakor például hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, ahol a foglyok viselkedését tanulmányozta, hogy hiteles és életszerű képet kapjunk a könyv olvasásakor.

Főhősünk ugyanis egy fiatal ügyvéd, Lily, akinek a munkája és a szerelmi élete a sztori előrehaladtával egyre inkább összefonódik, ami miatt egy ponton mindent kockára kell majd tennie, hiszen egy gyilkossággal vádolt férfibe szeret bele.

Dilemma, szerelem, vágyak és álmok. Izgalmasan hangzik, ugye?

Dallos Sándor – A nap szerelmese / Aranyecset Kép forrása: libri.hu

3/5 Dallos Sándor – A nap szerelmese / Aranyecset

Munkácsy Mihály neve bizonyára ismerősen cseng, nem kell hosszasan beszélni róla, hogy milyen életművet hagyott maga után.

Azt azonban kevesen tudják róla, hogy milyen életet élt, mi állt a festőművész csodálatos munkái mögött és milyen szövevényes kalandokat élt át élete során.

Dallos Sándor két köteten keresztül mutatja be színes, olvasmányos, romantikus képekkel, hogy hogyan nőtt fel, hogyan lett egyre jobb és jobb és hogyan vált sikeres, ünnepelt festőművésszé.

Az Aranyecset című második kötet már a párizsi éveket mutatja be, ami a további sikereket, gyötrelmeket és szerelmeket villantja fel.

Paula Mclain: Napkeringó Kép forrása: barnesandnoble.com

4/5 Paula Mclain: Napkeringó

Nem egy tipikus romantikus regény, amiben a lány megtalálja élete szerelmét, majd a szerelmesek kisebb kitérők után egymásra találnak, a könyv mégis beleillik a kedvenc romantikus regényeink közé.

A történetben Beryl fordulatos életét követhetjük végig a 20.

század eleji Kenyában, ahol újrakezdések, rossz döntések, fordulatok, veszélyek, majd persze csalódások és szerelmek is várják, miközben ő minden porcikájával szakmai sikerekért és a függetlenségért harcol!

Szabó Magda: Ókút

5/5 Szabó Magda: Ókút

Szabó Magda Ókút című művében a rá jellemző elragadó stílusban meséli el saját gyermekkorát. Nem csak imádnivaló, szívszorító és kedves, de egyben izgalmas, vicces és fordulatos is.

Érdekes és egyben romantikus egy gyermek szemével végigélni a leghétköznapibb eseményeket, és az élet borús oldalait. Akár egy szuszra is elolvasható, hidd el, nem fogod megbánni!