Könyvajánló: Giorgio Armani – A hülyék sosem elegánsak

bien.hu
Írta: ,

Mit gondol a világról a divattörténelem első stylistja? Mit szeret és mit gyűlöl? Hogyan érzi magát társasági eseményeken, a családdal töltött idő alatt vagy munka közben? A Paola Pollo által szerkesztett, A hülyék sosem elegánsak című kötet segít belelátni Giorgio Armani fejébe.

Nyolcvanegy éves és a mai napig rendületlen szorgalommal dolgozik, a tétlenséget nem bírja elviselni. Ő Giorgio Armani, aki immár negyven éve az olasz és a nemzetközi divat vezéregyénisége, és olyasfajta öltözködési forradalmat robbantott ki Olaszországban, mint Coco Chanel Franciaországban. Sosem szabóként vagy hagyományos értelemben vett tervezőként fogta fel a munkáját, hanem a stílus, a jó ízlés felől közelített az öltözködéshez.

Kirakatrendezőből bárminemű „képzettség” nélkül mára a világ egyik leggazdagabb stylist-vállalkozójává lett, aki a szabóműhelytől az igazgatótanácsig, az ötletektől az akvizíciókig mindent személyesen felügyel. Szenvedélyei: munka, ingatlanok, macskák. Soha semmivel nem elégedett.

A hülyék sosem elegánsak című kötet az ő szavaiból, mondataiból, „szentenciáiból” állt össze, azokból a nyilatkozatokból, melyeket egyedülálló nemzetközi sikerszériájának évtizedei alatt Armani a világsajtó legkülönbözőbb orgánumainak adott. A három részre tagolt idézetgyűjtemény minden egysége bevezető magyarázattal egészül ki, és Armani életének fontosabb eseményeiről is kronologikus áttekintést kapunk. „Érzelmes és veszedelmesen szeretetteli, áldott és átkozott természete itt teljes egészében megnyilatkozik, kiszabadul a ridegnek vélt felszín alól, mint amikor a pezsgősüveg dugóját kihúzzuk. Talán fél, hogy meglátják a lelkét, talán inkább zordnak akar mutatkozni, aki takarékoskodik az érzelmeivel. Igaza van: egy mítosznak számító név legfontosabb védőbástyája a méltóság” – olvasható Adriana Mulassano előszavában.

A hülyék sosem elegánsak Magyarósi Gizella fordításában, színes képmelléklettel februárban jelent meg az Európa Könyvkiadónál.

              ITT tudod megrendelni.