5 könyv, ami örökre megváltoztatja az életed

Ludányi Bettina
Írta: ,
5 könyv, ami örökre megváltoztatja az életed

Amikor az életünk válságos időszakba ér, gyakran fordulunk különböző önsegítő könyvekhez. Aktívan kutatunk az interneten, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Az biztos, hogy mindenkinek más könyv, más mondat, más gondolatsor fogja felnyitni a szemét, mégis érdemes más könyvlistáját is szemügyre venni. Továbbá ajánlatos a regények között is keresgélni. Egyik másiknak olyan koncepciója lehet, ami többé-kevésbé ráhúzható az adott élethelyzetre.

Agnes Martin-Lugand: A boldog emberek olvasnak és kávéznak

A francia származású írónő regénye meghódította a világot, és magával ragadta Magyarországot is. A boldog emberek olvasnak és kávéznak egészen különleges, drámai fordulattal induló regény. A főhősnőnk egy családanya, aki egy nap alatt veszti el az egész életét, azokat az embereket, akik a világot jelentették neki.

Mit tehet egy nő, aki egyedül marad a saját megtört szívével? Diane nem várt módon a kezébe veszi az életét, és elköltözik egy idegen országba. Nem bírja már tovább azt a közeget, ahol minden a családjára emlékeztette, ezért lépni kényszerül. A talpraesettségének és az erejének köszönhetően tudott csak megbirkózni a veszteséggel. Diane erős személyisége minden nő számára jó példa lehet.

Mélyet sóhajtva vontam fel a vállam, amikor végre ott álltam a sírjuk előtt.

Zsarnai Beáta: Fordított szék

Zsarnai Beáta írónő könyve egészen elképesztő. Az érzések, a képek, amiket láttatni akar velünk, a szavak ereje és komolysága, egyszóval minden annyira valóságos, hogy szinte kézzel fogható.

Olvasás közben érzed a szenvedést, a szerelmet, de a kitartást is.

A regény megmutatja, hogyan állj ki valaki mellett, akinek egy súlyos betegség forgatja fel az életét. A történetből megtanulhatjuk, hogy bizony a boldogságnak sokszor bizony kemény ára van. De az átélt örömöket, a boldog pillanatokat többé nem veheti el tőlünk senki.

A fájdalom pedig, amit átéltünk, örökre az életünk része marad, ugyanakkor a javunkra fordíthatjuk. A főhősnő küzdelmei és kitartása példaértékűek.

És mi az, mi lesz az az apróság, ami végül mégis segít minket? Mi az, ami segít abban, hogy újra talpra álljak és azt mondjam: figyelj, az élet ettől még nem áll meg.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra