6 könnyű film, ami segít kiüríteni a fejed

Írta: ,

Egy kemény munkanap vagy egy stresszes hét után végre hazaesel. Motoszkál a fejedben, hogy jó lenne megnézni egy filmet, de ahhoz is alig van erőd, hogy a kanapéig elvánszorogj; pláne, hogy kitaláld, melyik filmet válaszd! Ismerős helyzet? Hogy megkönnyítsük a döntést, és segítsünk megnyugodni a hajtós időszak után, hat könnyű, szórakoztató filmet ajánlunk!

Római vakáció Kép forrása: tumblr, msmildred

1/6 Római vakáció

Sok film mutat be igazi tündérmeséket, de közülük az egyik legaranyosabb a Római vakáció: az álruhás hercegnő és a sztorira éhes újságíró kalandja egyszerre szól a szabadságvágyról, az őszinteségről és a tisztességről, miközben felér egy római nyaralással is.

A habkönnyű, mégsem teljesen rózsaszín vígjátékot a mindig csodálatos Audrey Hepburn és a mindig sármos Gregory Peck teszi feledhetetlenné.

Ha egy békebeli cukiságbombára vágysz, nincs ennél jobb választás!

Scott Pilgrim a világ ellen Kép forrása: rottentomatoes.com

2/6 Scott Pilgrim a világ ellen

Ha szereted a képregényeket, és nem ijeszt meg a furcsa humor, ezt a filmet imádni fogod!

A Scott Pilgrim voltaképpen egy nagyon egyszerű szerelmi történetet turbóz fel hihetetlen kalandokkal: fiatal főhősünknek szó szerint meg kell küzdenie kiszemeltje exeivel ahhoz, hogy megkapja a lányt.

A videojátékokba illő párbajokat pörgős rockzene kíséri, a főszereplők pedig szerethető különcök, akik egy olyan világba repítenek, ahol bármi lehetséges… más nem is kell ahhoz, hogy két órára kiszakadj a valóságból.

Julie & Julia Kép forrása: hookedonhouses.net

3/6 Julie & Julia

Két eltérő női sors és egy közös szenvedély, a főzés. A Julie & Julia mégsem elégszik meg annyival, hogy finom fogásokkal kápráztasson el: ennél sokkal fontosabb az amerikai háztartásokat megreformáló, tűzrőlpattant Julia Child és kései rajongója, a szürke életét főzéssel feldobó Julie Powell életének párhuzamba állítása.

Bár mindkét történetszál nagyon aranyos, ha te is inkább Julia rajongója vagy, van egy jó hírünk: a film rajongói változatából kivágták az összes Julie-s jelenetet, így kizárólag a szakácskönyv írójának francia kalandjai követik egymást!

Csupasz pisztoly Kép forrása: filmoldal.hu

4/6 Csupasz pisztoly

Ha nagyon nagy a baj, és valami totálisan bárgyú filmre vágysz, minden idők egyik legviccesebb paródiafilmje a megoldás!

A Csupasz pisztoly jelenetei olyannyira tömve vannak a filmes (elsősorban zsarufilmes) utalásokkal, hogy akárhányszor nézed meg, Drebin hadnagy kalandjaiban mindig felfedezhetsz valami olyan apróságot, ami addig elkerülte a figyelmed.

A poénok pedig mindannyiszor ugyanolyan viccesek – ráadásul a műfaj hasonló darabjaihoz képest a jóízlés határait is ritkábban lépik át.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt Kép forrása: mozi.24.hu

5/6 Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Mielőtt Matthew McConaughey igazán nagy sztárrá vált volna, leggyakrabban olyan filmekben játszott, ahol elég volt jól kinéznie. Probléma lenne? A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt láttán nem érezzük annak!

Ki az erősebb: a férfi vagy a nő? Mi a fontosabb: egy fogadás vagy a boldogságod? Meddig játszhatod meg magad egy kapcsolatban?

Erről és nem többről szól ez a könnyed, de szellemes vígjáték, amit bármikor jó újranézni.

Ocean’s Eleven Kép forrása: imdb.com

6/6 Ocean’s Eleven

Az Ocean’s Eleven egy kicsit agyasabb film, mégsem igényel megfeszített figyelmet, hiszen a végére pontosan összeáll a kép, addig pedig remekül szórakozunk.

Ilyen egy igazi feelgood mozi: a ravaszul kitervelt kaszinórablásban csupa vagány és jó fej figura vesz részt, mindenki elnyeri a méltó büntetését vagy jutalmát, ráadásul mindez Las Vegas csillogó díszletei között

Az all-star színészgárda George Clooney-tól Brad Pittig pedig csak hab a tortán!