Könnyed, mediterrán hangulatú filmek, amiktől kedvet kapsz a nyaraláshoz

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Már számlálod a napokat, amik elválasztanak a nyártól és a nyaralástól? Olyan filmeket válogattunk össze, amelyek megkönnyítik a várakozást: e könnyed, nyári darabok hősei mindannyian kalandot keresni indultak a mediterrán vidékekre – és bizony meg is találták. Ne is próbálj ellenállni a csábításnak, eredj a nyomukba Te is!

Mamma mia!

Egy anya, három lehetséges apa és egy esküvőre készülő fiatal lány – mindez egy csodálatos görög szigeten!

A Mamma mia! tele van kellemes meglepetésekkel: az ABBA slágerei máig élvezhetőek, Meryl Streep-nek szuper hangja van. A butuska történet nyilvánvalóan csak alibi, az önfeledt szórakozást a bohóckodó sztárok, a lélegzetelállító helyszín és a dalok garantálják.

A Riviéra vadorzói

A Riviéra bizony nem csak a nyaralások ideális helyszíne, hanem a bűncselekményeké is – de mit tehet két szélhámos, ha ugyanazt a vidéket szemelik ki maguknak?

A Riviéra vadorzói két riválisa úgy dönt, megmérkőznek egymással: aki előbb kicsalja egy ártatlan hölgy pénzét, az maradhat a strandon.

De van, amivel ők sem számolnak. Steve Martin és Michael Caine életük egyik legjobbját nyújtják ebben a felhőtlenül vicces vígjátékban.