Kedvenc sorozatok, amiket mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd

Marcali Nóra
Írta: ,
Kedvenc sorozatok, amiket mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd

Kép forrása: Netflix

A sorozatokat illetően ma már sokszor a bőség zavarával kell szembenéznünk, hiszen hetente jönnek ki újabb és újabb, hosszabb és rövidebb szériák, mindenféle műfajban és egyre nagyobb sztárokkal, ismert rendezők kezei közül. Persze szeretjük darálni a mozifilm minőségű műveket, de volt valami különös hangulata gyerek- és kamaszkorunk kedvenc sorozatainak. Íme, néhány, amit mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd.

Két egymáshoz kapcsolódó francia ifjúsági sorozat a 90-es évek elejéről, amelyeket kiskamaszként vártunk délutánonként a tévé előtt és amelyet látva azt hittük, hogy a szerelem igazából nem is bonyolult.

Míg az Első csókban Justine és barátai társaságának szerelmi életébe nyerhettünk bepillantást a középiskolás évek idején, az Hélène és a fiúkban Justine nővérét és egyetemista barátait, zenekarának tagjait ismerhettük és szerethettük meg.

A sorozatokat többnyire belső helyszíneken, stúdiókban forgatták és nekem például örökre emlékezetbe vésődtek a túlzóan tarka díszletek és a francia dallamok.

Gimnazisták ügyes-bajos dolgai ezúttal Ausztráliából.

A sorozat egy sikeres mozifilmből nőtte ki magát és végül hét évadon keresztül ültette a világ kamaszait a tévék elé.

Itthon 1995-ben kezdték vetíteni és annyit ismételték, hogy több generációnyi tinédzser kedvence volt.

Volt benne szerelem, családi gondok, alkoholizmus, rasszizmus, drogok, problémás, identitásukat kereső kölykök, így bármilyen furán is hangzik, sokat tanulhattunk a sorozatból.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv