Kalandozások a konyhában – A legjobb főzős filmek

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Bár egy időben kísérleteztek a szagos filmmel, a mozi ma illat- és ízmentes szórakozás – mégis vannak olyan filmek, amelyek láttán szinte érezzük a szánkban a fogásokat. Legyen szó amerikai büfékocsiról, magyar falusi lakomáról vagy párizsi étteremről, ezekben a gasztrofilmekben csupa tehetséges szakács és ínycsiklandó ételköltemény vonul fel – vigyázz, ne éhesen kezdd nézni őket!

Julie&Julia Kép forrása: moviechopshop.com

Két eltérő női sors és egy közös szenvedély: a főzés.

A Julie & Julia amellett, hogy finom fogásokkal kápráztat el, párhuzamba állítja az amerikai háztartásokat megreformáló, tűzrőlpattant Julia Child és kései rajongója, a szürke életét főzéssel feldobó Julie Powell életét.

Bár mindkét történetszál nagyon aranyos, ha te is inkább Julia rajongója vagy, van egy jó hírünk: a film rajongói változatából kivágták az összes Julie-s jelenetet, így kizárólag a sztárszakácskönyv írójának kalandjai követik egymást!

L’ecsó Kép forrása: moviehaku.com

Patkány a konyhában? Ami a valóságban ijesztő és undorító lenne, a Pixar Oscar-díjas meséjében bájos és mókás: a L’ecsóban egy tehetséges patkány kap lehetőséget, hogy Párizs egyik legfelkapottabb éttermében bizonyítsa, milyen ügyes szakács.

A pörgős animációs film gyerekeknek és felnőtteknek egyformán szórakoztató: amellett, hogy kiáll az igaz barátság eszméje mellett, azt is bebizonyítja, hogy egy egyszerű lecsó is lehet lenyűgöző – ha szívvel készítik.