5 izgalmas, hátborzongató film a világvégéről

Marcali Nóra
Írta: ,
5 izgalmas, hátborzongató film a világvégéről

Kép forrása: ScreenGeek

Bár őszintén hiszek abban, hogy a most tomboló vírust hamarosan legyőzzük és tanulunk ebből a helyzetből, azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy sok-sok poszt-apokaliptikus film jut eszembe a történtek kapcsán. Nem éppen szívderítő, és a valóságtól remélhetőleg nagyon is távol álló, de roppant izgalmas filmválogatásunk következik, melynek fókuszában a világvége van.

A 2004-es akciófilm középpontjában az ember felelőtlensége és kapzsisága áll, hiszen túlhasználva erőforrásainkat, globális felmelegedésbe sodorva a világot, a természet végül ellenünk fordul.

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológus hiába figyelmezteti a világ vezetőit az egyre nagyobb valószínűséggel bekövetkező katasztrófára, végül csak akkor lépnek, amikor már túl késő és a Föld időjárása visszafordíthatatlanul megváltozik.

Miközben Jack próbálja menteni a menthetőt, fia, Sam (Jake Gyllenhaal) épp New Yorkban van egy tanulmányi versenyen, ahol aztán elszabadul a pokol…

Egy 35 km-es aszteroida száguld megállíthatatlanul a Föld felé és már semmit sem lehet tenni a becsapódás és a bolygó teljes pusztulása ellen.

A világban pánik tör ki, hiszen csupán 21 nap maradt az egész emberiség számára.

Dodge (Steve Carell) házassága is áldozatául esik a pániknak, neje ugyanúgy úgy dönt, hogy élete hátralévő három hetét nem a férjével akarja tölteni.

A férfi összeismerkedik a szomszédjával, Penny-vel (Keira Knightley), aki próbál úgy tenni, mintha nem lenne a kanyarban a világvége és együtt vágnak neki utolsó napjaiknak. Kicsit abszurd, de rendkívül szórakoztató és elgondolkodtató film. Te vajon hogyan viselkednél hasonló helyzetben?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!