Mi lett Esmeraldával? Híres szappanoperák sztárjai ma

Írta: ,

A nyolcvanas évek közepén kezdődött Magyarországon az a szappanopera-láz, amely még az ezredforduló után is nézők ezreit ültetett a képernyők elé nap mint nap. Ki ne emlékezne a Homok titkaira, Esmeraldára, a Vad Angyalra vagy a szerencsétlen sorsú Isaurára? Mi történt velük azóta? A következő oldalakon kiderül…

Két személyiség, egy szereplő: a Homok titkai

A Homok titikai című filmsorozat főszereplője egy ikerpár volt, Ruth és Raquel, akik szöges ellentétei egymásnak. Ruth a szerény, a jóindulatú, a naiv, szerelmes fiatal lány, Raquel a gonosz, ármánykodó nővér, aki mindent megtesz, hogy testvére és Marcos szerelmét tönkre tegye, mert a férfi vagyonára fáj a foga.

A főszerepet játszó Gloria Píres brazil színésznő már 5 évesen szerepelt sorozatokban. Édesapja is színész, tehát nem esett messze az alma a fájától, ahogy Píres lánya, Cléo is a szakmában keresi a kenyerét.

Ruth és Raquel szerepét 1993-ban kapta, ekkor már két gyermek édesanyja volt, majd második házasságából is született két gyermeke a kétezres évek elején.

A színésznő már 54 éves, Rio de Janeiroban él férjével, gyermekeivel és unokáival. Rendkívül népszerű, Instagram oldalának több mint egymillió követője van. Hobbija a tánc, a gasztronómia és nagy állatvédő hírében áll.

 

A Rosalinda és a Marimar sztárja: Thalía, aki akarata ellenére lett világhírű

A Rosalinda azon mexikói sorozatok egyike, amely saját hazájában meglepően népszerűtlen volt, de a világ többi részén nézettségi rekordokat döntögetett. Így volt ez nálunk is az ezredforduló idején.

Délutánonként nők ezrei várták, hogy folytatódjon a cserfes lány és Fernando José románca. Rosalindát (majd később Marimart is) a nemes egyszerűséggel csak Thalíának (eredeti nevén: Ariadna Thalía Sodi Miranda) nevezett színésznő alakította.

Tévés szereplései mellett latinpop énekesnőként vált népszerűvé, több mint 40 millió albumot adott el világszerte. A Google 2009-es statisztikái szerint ő volt az egyik legkeresettebb latin művész az interneten. Egyúttal Thalía az első mexikói énekesnő, aki csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

2003-ban döntött úgy, hogy ideje betörni az Egyesült Államok pop piacára, angol nyelvű lemeze hatalmas siker volt, de sokáig ő sem tudott megmaradni az erős amerikai zenei élvonalban. A keleti kultúráért rajongó 46 éves sztárnak egy tízéves kislánya és egy hatéves kisfia van.

Édesanyját akkor veszítette el, amikor a nyolcadik hónapban volt a második gyermekével, akkoriban nyilatkozta azt, élete legnehezebb periódusában van. Saját bevallása szerint sosem akart híres lenni, mindig csak énekelni szeretett volna.