Irány a színház! – A legjobb bemutatók még hátra vannak az idén

Bodnár Alexa
Írta: ,

A színházi szezon szerencsére még nem ért véget, és a nyári szünetig még jobbnál jobb bemutatók várnak ránk. Összegyűjtöttük neked a legjobbakat közülük, hogy tudd, mit érdemes még mindenképpen megnézned ebben az évadban.

Eric Toledano - Olivier Nakache: Életrevalók, Játékszín

Február 4-én került sor az Életrevalók bemutatójára, amely a népszerű, igaz történeten alapuló film színházi adaptációja.

A történet szerint egy gazdag idős férfi állandó ápolót keres maga mellé, mivel egy súlyos baleset következtében nyaktól lefelé megbénult.

A férfi ápolója egy börtönviselt, szegény külvárosi negyedből származó fiatalember lesz: mivel helyzetéből adódóan mindkét férfit kiveti magából a társadalom, egymásra lesznek utalva, és ezalatt az idő alatt szoros barátság alakul ki köztük.

Ha kíváncsi vagy egy igazán érdekes darabra, amely az előítéletek és az elfogadás témáját boncolgatja, akkor érdemes jegyet váltanod az Életrevalókra.

Schiller – Horváth – Olasz: Kitagadottak, Ódry Színpad

Friedrick Schiller Haramiák című drámájából készített modern kori színpadi adaptációt Horváth János Antal és Olasz Renátó, akik korábban már dolgoztak együtt az Utolsó estém a Földön című saját darabjukon.

Aki szerette az előző közös alkotásukat is, biztosan nem fog csalódni az elgondolkodtató társadalomkritikának ígérkező Kitagadottakban sem, amelyben a Színház és Filmművészeti Egyetem V.

éves hallgatói mellett Rába Roland és Nagy Zsolt is szerepet kapott.

A bemutató február 18-án lesz, rögtön két előadással egymás után debütál majd a darab.