Drága a könyv? Itt ingyen, online olvashatsz bármikor

Drága a könyv? Itt ingyen, online olvashatsz bármikor

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Drága a könyv? Itt ingyen, online olvashatsz bármikor

Az olvasás szórakoztató, de a könyv drága, sok helyet foglal és még cipelni is nehéz. Ha ennek ellenére sem szeretnél lemondani az elméd csiszolásáról, olvasgass online, vagy szerezz be egy e-bookot, és töltsd meg a legjobb könyvekkel, ingyenesen! Mutatjuk, hogy szerezhetsz be számos olvasmányt költségek nélkül, jogtisztán!

Google könyvek

A Google szolgáltatásának egyik legnagyobb előnye, hogy a digitalizált könyvek teljes szövegében lehet keresni, így akár idézetekre is kereshetsz a digitális könyvtárban, de természetesen konkrét könyv vagy szerző szűrésére is lehetőség van. A szolgáltatás a Google keresőmotorjából is elérhető, ha a keresőszavakra egy digitalizált könyv is releváns találatot ad, akkor az is meg fog jelenni a találati listában.

Ami pedig az igazán jó hír: a rendszeren keresztül közkincsnek számító vagy szerzői jogi védelem alatt nem álló könyveket PDF formátumban le is lehet tölteni. A találatok között vannak magyar nyelvű könyvek, de természetesen a világ szinte minden nyelvén találni olvasnivalót, a tudományos területek iránt érdeklődők, vagy éppen egyetemisták, egyetemi oktatók pedig biztosan örülni fognak annak, hogy számos tudományos publikáció is elérhető az oldalon, közülük sok akár ingyenesen is.

Google könyvek

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

Az elmúlt évek alatt a MEK a magyar internet egyik legismertebb szolgáltatásává és legnagyobb szöveg-archívumává lett.

Elképesztő mennyiségű magyar nyelvű irodalom, klasszikusok, versek, regények tölthetőek le, ami annak is köszönhető, hogy a könyvtár fejlesztésében és az állomány gyarapításában gyakorlatilag bárki részt vehet: felajánlhat saját műveket vagy mások számítógépre vitt írásait, feltéve, hogy ezzel nem sérti azok copyright jogait.

Nekik, és a lelkes fejlesztők, könyvtárosok munkájának köszönhetően szinte biztos, hogy találnak itt kedvükre való, ingyenesen letölthető olvasmányt azok is, akik magyar nyelven szeretnek olvasgatni.

Magyar Elektronikus Könyvtár

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»