5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 improvizált filmjelenet, ami mára igazi klasszikus lett

Egy forgatókönyvben általában a legapróbb részletekig megtervezik, a főszereplőknek mit kell mondaniuk, a szavakat milyen mozdulatoknak kell kísérniük, és még azt is, épp hogyan álljon a hajuk. Időnként viszont a híres színészek úgy döntenek, érdemes improvizálni; egyes filmeknél pedig ez olyan jól sikerült, hogy a készítők a hirtelen jött ötleteket benne hagyták a felvételekben. Melyek ezek a híres, improvizált pillanatok?

Good Will Hunting Kép forrása: tarkowski.tumblr.com

A film egyik jelenetében a néhány éve elhunyt Robin Williams épp arról mesél Matt Damon karakterének, hogy volt nejének milyen bélproblémái voltak, hogyan eregette így a galambokat még álmában is, és egyszer még a kutyát is felébresztette vele.

A vicc, hogy ezt a sztorit a felvétel közben találta ki a színész, a forgatókönyvben ez egyáltalán nem szerepelt.

Viszont nem csak ő és Matt nevették végig az egészet, hanem még az operatőr is; ha jól megfigyeled a jelenetet, láthatod, hogy a röhögéstől még a kamera is remeg.

Micsoda nő! Kép forrása: instyle.com

Emlékszel még arra a jelenetre, amikor Richard Gere karaktere egy dobozt tart Julia Roberts felé, benne egy csodaszép nyaklánccal?

A filmben akkor a férfi hirtelen lecsukta a kis dobozt, a lány pedig meglepettségében visszarántotta a kezét, és nevetni kezdett.

A jelenet azért is tűnik olyan vidámnak és őszintének, mert a színészek az egészet csak improvizálták, és valójában egyáltalán nem ez szerepelt a forgatókönyvben.

A készítőknek viszont nagyon tetszett Richard Gere vicce, és benne hagyták a sztoriban.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)