Imádsz olvasni, de nincs időd? Így oldd meg!

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha imádsz könyveket venni, egyszerűen nem tudsz úgy elmenni egy könyvesbolt mellett, hogy be ne nézz, majd persze legalább egy, de inkább több új könyv büszke tulajdonosaként távozol, de odáig valahogy mégsem jutsz el, hogy annyit olvass, amennyit szeretnél, akkor segítünk. Ha nagyon elfoglalt vagy, kevés a szabadidőd és nehezen tudsz időt szakítani az olvasásra, akkor ez a cikk neked készült, benne van a megoldás. Lássuk, hogyan tudsz mostantól több időt fordítani az olvasásra!

Ha azt veszed észre magadon, hogy mindennap eltervezed, hogy legalább fél órát olvasni fogsz, a nap végén pedig valahogy mégsem jön össze, akkor valamin változtatnod kell.

Lehet, hogy csupán néhány apróságon múlik az egész, ami könnyen megoldható, és máris több kedved lesz az olvasáshoz.

Ha például a lakásodban nincs megfelelő olvasósarok kialakítva, nincs az ágyad mellett egy megfelelő fényt adó olvasólámpa vagy mindig egyszerűbbnek tartod bekapcsolni a tévét, akkor ideje tenni valamit.

Tipp: Szerezz be egy kényelmes fotelt, vegyél egy olvasólámpát, és ha hazaérsz, ne az első dolgod legyen a tévét bekapcsolni, mert hidd el, egy izgalmas tévéműsort könyvre cserélni, nem egyszerű feladat.

Ha azok közé tartozol, akik olvasás közben csak a könyvre szeretnek figyelni és egy-egy apró mozdulat vagy hang is ki tud zökkenteni, akkor nehezebb út áll előtted.

Szerencsére nem lehetetlen a feladat, csak arra kell figyelned, hogy minél kevesebb olyan zavaró tényező vegyen körül olvasás közben, ami arra ösztönöz, hogy néhány perc elteltével félretedd a könyved.

Tipp: Kapcsold ki a tévét olvasás előtt, semmi szükséged a tévéből áramló háttérzajra. A mobilod is lehet egy másik szobában, hiszen elég egy apró rezgés és máris kizökkentél a könyvedből. Mások beszélgetése is inkább csak háttérzaj legyen, ne figyelj oda, vagy ha zavar, tegyél be a füledbe valami lágy zenét, ami segít a koncentrálásban.