7 illemtani baki a Facebookon – Te is találkozol velük?

Zabolai Margit
Írta: ,
7 illemtani baki a Facebookon – Te is találkozol velük?

A közösségi oldalaknak számos előnye van, sok pozitív kezdeményezésnek biztosítottak már táptalajt, de mint minden új dolognak, ennek az illemszabályait is sokunknak még tanulnia kell. Mielőtt gondolkodás nélkül a megosztás gombra kattintasz, olvasd el cikkünket a legidegesítőbb modortalanságokról, amelyeket a Facebookon elkövethetünk. Biztosan te is sokkal találkoztál már, de lehet, hogy eddig te is elkövettél egyet-kettőt.

Mocskolódás

Sajnálatos, hogy erre egyáltalán ki kell térni, de etnikai, vallási, szexuális orientáció szerinti, vagy hasonló okok miatti gyűlölködéssel nap mint nap találkozunk nem csak a mindennapi életben, hanem a közösségi oldalakon is.

Ezek a bejegyzések nem csak azokat hozzák kellemetlen helyzetbe, akikről szólnak, hanem az ismerőseinket is, akik úgy érezhetik, a saját becsületük is beszennyeződik, ha az üzenőfalukon ilyesmit kell olvasniuk.

Kellemetlenül azonban senki másnak, csak a bejegyzés írójának kellene éreznie magát – bár többnyire ő az egyelten, aki nem teszi.

„Csak gyorsan becsekkolok”

Ha nyaralni mész, vagy éppen hazaérsz, ellátogatsz a szülővárosodba vagy a volt iskolád helyszínére, az ottani ismerőseid számára talán értékes információt hordoz, ha becsekkolsz, vagyis bejelölöd, éppen hol tartózkodsz.

Teljesen fölösleges, sőt mások számára kifejezetten idegesítő lehet viszont, ha például minden nap bejelentkezel ugyanabból az edzőteremből, a sarki kisboltból, ne adj’ Isten a munkahelyedről – igen, az emberek reggelente dolgozni mennek, este pedig hazaérnek, ezért még nem kell, hogy veled legyen tele mások üzenőfala.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv